Ани Салич е възмутена от случая с пребитата до смърт Пламена от Русе

Водещата на централната новинарска емисия по Нова тв – Ани Салич, избесня в ефир.

Тя си изпусна нервите заради зловещия факт, че в България продължават да измират деца в резултат на проявено зверство от страна на близки и роднини. Ани Салич се зарече, че ще направи всичко възможно, за да намали максимално подобни случаи за в бъдеще. Новинарката се зае с пълна пара да помага в благотворителната инициатива на УНИЦЕФ, насочена към борбата срещу детското насилие.

[caption id="attachment_408952" align="alignright" width="300"]Ани Салич е потресена от случая с пребитата до смърт Пламена от Русе Ани Салич е потресена от случая с пребитата до смърт Пламена от Русе[/caption]

Ани Салич подчерта, че за разлика от много други акции, кампанията на УНИЦЕФ не е предизборна и допълни, че специалистите работят по нея още от 2008 година. В същата година бе открита и горещата линия 116 111, от която са имали възможността да се възползват съседите на зверски пребитата Пламена от Русе, за да не се стигне до смъртта й. Новинарката е бясна от факта, че трагедията е могла да бъде избегната, а детенцето спасено, ако само един от съседите си беше помръднал пръста да направи нещо, за да изкопчи детето от лапите на баща му.

Коментара по случая видимо натъжи Ани Салич, която от години е доброволец на УНИЕФ, а към днешна дата вече е и лице на кампанията „Да превърнем невидимото във видимо”. Основната цел на тази кампания е да се спре насилието над децата. Ани Салич подчерта, че според изследванията 68 на 100 от родителите са на мнение, че е напълно допустима употребата на леки форми на физическо насилие (т.е. шамари). Ние пък припомняме, че неотдавна бившата колежка на Ани Салич - Генка Шикерова преди време си призна в ефир, че тя също е от родителите, които пошляпват детето си.

В същото това време обаче, резултатите от изследванията сочат, че доста под 50% от преподавателите и лекарите в страната биха подали сигнал за подобни случаи в полицейското управление или пък в социалните служби, което наистина е жалко, пише pik.bg. Премълчаването на подобни случаи ни превръща едва ли не в съучастници в насилието над деца.