Владислав Карамфилов, по-известен като Влади Въргала има заслужено място в родния шоубизнес, след като изгради незабравимия телевизионен образ (на Въргала) и постави основите на родната ситуационна комедия. Не пропусна да побългари и концепцията за скрита камера с предаването си „Пирон“. Разбира се има и още много заслуги за доброто настроение на българите. 

 

Към днешна дата той е на екран с третия сезон на „Съни бийч“, където влезе в ролята на баща чешит на Младен – героя на Иво Аръков. През май ще го гледаме и в киноепоса за Георги Аспарухов – „Гунди – легенда за любовта“.

 

Макар да има редица покани за участия в продукции, Въргала ги отхвърля, защото не му допадат. Приел да участва в „Съни бийч“, тъй като намира сериала за един от най-добрите и забавни в този сектор. Във филма „Гунди – легенда за любовта“ пък изпълнява ролята на треньора Шивача, която сам си избрал. Именно той е бил единственият човек, който е мачкал Гунди. Когато футболистът избухва и показва на какво е способен, Шивача (Георги Генов) разбира, че Аспарухов е безценен камък.

 

Твърди, че отдръпването му от актьорството преди години, е било съзнателен избор, тъй като не виждал никакъв смисъл в това да дава, освен това нямало и пари в тази работа. В един момент майка му получила инсулт и заживял на квартира, избухнала и войната в Украйна и затова се наложило да помага на роднини, което пък на свой ред наложило да започне работа, тъй като хората около него се нуждаели от финансови средства. Твърди, че на него самия пари не му трябват. Категоричен е, че за него най-важното нещо е да има смисъл от това, което прави.

 

Определя участието си във ВИП Брадър преди десетилетие като изпитание, което преживял и за което не съжалява. Влязъл в къщата в момент, в който искал да потъне вдън земя, да не вижда и чува никого, да не прави нищо, тъй като вече бил фалирал, семейството му се разпадало, нямал работа и не намирал смисъл в нищо от това, което правил към онзи момент.

Най-лоша била безпътицата – не виждал нищо, което може да го ангажира, за да продължи напред.

 

Признава, че когато прави нещо за другите, последното нещо, което очаквал е, то да се превърне в негова голгота. След заснемането на филма „Операция Шменти капели“ обаче си казал, че ако му е дадено сега да напусне този свят, ще го стори щастлив, тъй като създал нещо, от което наистина имало смисъл.

Изведнъж обаче си дал сметка, че никой не говори за филма, а за това, че е фалирал и е загубил апартамента си.

 

Подчертава, че филмът е предупреждение за всичко онова, което се случва към днешна дата – хората днес са врагове един с друг, манипулират ги и ги експлоатират. Подчертава, че историята, разказана във филма, е най-тъжната, представяна някога по смешен начин. Историите, които развивал навремето като сюжети, вече са реалност. Не крие тъгата си от това, че страната ни и целият свят, са тръгнали по едно много хлъзгаво надолнище, водещо до тинята и канализацията.

 

Няма друга жена в живота си след раздялата му с Джани. Убеден е обаче, че и да се появи друга жена в живота му, няма какво друго да й предложи, освен да се видят за 15 минути между репетициите или да разходят майка му в парка.

 

Признава, че покрай всички неща, случили му се покрай фалита, отслабнал с 16 кг., които не може да си върне по никакъв начин.

„Когато човек не спи и не яде, организмът започва да се храни от тялото. Залиняването от безсъние е най-нездравословното, най-трудно се възстановява загубеното по този начин тегло“, заключава Въргала.

Източник: Уикенд