Георги Мамалев определено е от актьорите, които не се нуждаят от представяне. В началото на август, той ще навърши 71 години. Към момента релаксират семейно с големия му син Александър в жилища, които са в близост до Созопол. В началото на следващия месец към тях ще се присъедини и семейството на малкия му син.

 

Първото нещо, което прави сутрин е да отиде да поплува в басейна на комплекса. Дори вече е свалил 2-3 кг. И се чувства прекрасно. След това посвещава време на внучката, а следобед ходят до плажа. Обича да усеща пясъка под краката си, но не е от хората, които обичат да влизат много навътре в морето.

Преди време с приятели наели яхта и скачали от нея, било много забавно. От тогава вече не се страхува от дълбокото, но все пак го избягва, защото човек трябва преди всичко да е разумен. Въпреки горещините през последните няколко години, лятото му е любим сезон, тъй като всичко е по-лежерно и приятно.

 

Признава, че не е човек, който роптае срещу изненадващите решения на съдбата, тъй като с напредването на годините се примирява с внезапните промени в живота. Поради служебна ангажираност ще празнува рождения си ден с ден закъснение – вместо на 5 на 6 август с хората от най-близкото му обкръжение.

 

Той е от малцината, успели да сбъднат професионалните си мечти – изиграл е всички роли, за които е мечтал. Снима от далечната 1973 г. и се гордее с ролите си в киното. Разбира се не липсват и травми по време на работа – по време на една репетиция скочил и си счупил лявата ръка. През 1979 г. в „Опит за летене“ си ударили главите с негов колега, потекло много кръв, но с лепенка на раната си изиграл представлението.

 

Признава, че винаги, когато е бил в чужбина е тъгувал за България. Но виждайки бъркотиите, които се случват към днешна дата в милата ни родина и колко е неподредена държавата ни, съжалява, че не се е установил в друга страна. Истината е, че България е отслабена, за да могат бандити, крадци и мошеници, част от които са и политици, да я крадат безнаказано. Това страшно го натъжава и огорчава. Сега постоянно се пита не е ли сбъркал преди години като е останал тук.

 

Със съпругата му Ели мечтаели и за трето дете, но покрай многото работа и грижите за двамата им синове, постепенно се отказали. Иска му се обаче да има много внуци, но си дава сметка, че това е божа работа.

От години не е ходил в родното си село Мамарчево. Тъй като към днешна дата бушуват пожари в съседните села, възнамерява да дари средства за пострадалите. За огромно съжаление родната му къща е изоставена, а селото вече е поизпразнено и няма с кого да си кажеш „Наздраве“.

 

До 16-годишна възраст „си бях чисто селянче“, откровеничи Мамалев – нижел тютюн, събирал плодове, грижели се за градини. Тъй като имали много животни, често пасял овце, агнета, крави и телета. Понякога ги вкарвал в тютюна, заради което дори го арестували веднъж. Казано накратко, имал славно детство, доста гуменки е изпокъсал, играейки футбол с останалите момчета.

 

И макар да не е мислил да продава бащината си къща, признава, че не би се върнал на село и да се лиши от удобствата, които предлага София.

Източник: Уикенд