Предвид наближаващите Коледни и Новогодишни празници, легендарният актьор Георги Мамалев разкрива, че и тази година по традиция ще се съберат цялата фамилия около трапезата. С тъга отбелязва, че преди на трапезата са били баби и дядовци, които обаче вече са покойници, но бърза да допълни, че техните места ще бъдат заети от младите.

В новогодишната нощ ще е на участие в луксозен хотел.

 

Макар и прехвърлила 90-те години, майка му все още се чувства добре за възрастта си и е на крак. Определя като успешна не само в професионален, а и в личен план отиващата си 2023 г. Единственото, за което се моли за 2024 г. е Бог да му даде здраве и допълва, че ще е несериозно, ако прави дългосрочни творчески планове, предвид, че вече е на 71 години. Категоричен е, че ако до 60 години актьорът не е изиграл доста роли в киното и театъра, и не се е утвърдил, вече няма за кога.

Актьорът легенда Георги Мамалев: Чувствам се като човек, който си е свършил добре работата през годините

Не пропуска да отбележи, че в последно време качествените комици са твърде малко, а и за съжаление не са много награждавани. Допълва, че дори може да ги изброи на пръсти.

 

Тодор Колев е един от непрежалимите му приятели. Именно той навремето му подал ръка в началото на кариерата му. Категоричен е, че приятелството му с него е дало отражение не само в живота, а и в работата му. И до днес му липсват Велко Кънев, Чочо Попйорданов, Андрей Баташов и други. Поне 1-2 пъти месечно ходи в църковен храм, където пали свещи за здраве и за починалите.

 

Твърди, че не се страхува от момента, в който вече няма да го търсят по работа. Чувства се като актьор, който през годините е постигнал много неща и си е свършил добре работата. В този ред на мисли подчертава, че спокойно би могъл да каже, че неговият спектакъл си го е изиграл и е нормално да отстъпи път на младите.

 

Няма да му е скучно, когато остане без професионални ангажименти, тъй като е на мнение, че у дома човек винаги може да си намери какво да прави, а и ще си поспива.

За разлика от мнозина не се оплаква от пенсията си. Твърди, че е средна хубост, но бърза да допълни, че е такова положението в държавата. Никога не е изпитвал финансови затруднения  макар да не се определя като богат човек, е категоричен, че не е и беден.

 

Когато се оженили със съпругата му Ели, нямали дори една керемида – били просто млади и влюбени, но постепенно и с много труд успели да създадат доста неща. Сега живеят спокойно, без притеснения от финансово естество. Със съпругата му са горди и с възпитанието и образованието, което дали на децата си.

 

Разочарован е от това, че основното, което се е наложило в политиката ни като начин на изразяване, е лъжата. Политиците ни до такава степен са станали дебелокожи, че не се трогват дори от това колко малко хора излизат да гласуват, а това би трябвало да е много притеснително за тях.

Източник: Уикенд