Бдителен гражданин засне на видео, как колите на властта погазват Закона за движение

Поредица от видеоклипове, излъчени по НОВА ТВ разкриват нарушения на правилата от автомобили на Министерския съвет. Колите на властта масово не се съобразяват с правилата и газят законите, които би трябвало да важат за всички, възмущава се бдителният гражданин Петко Тасуркин. Шофьорите карат с „мръсна газ“ по улиците свидетелства Тасуркин, който в един от случаите едва не е прегазен.

[caption id="attachment_265961" align="alignleft" width="300"]koli-na-vlastta Колите на властта[/caption]

От видеото става ясно, че водачите на автомобилите се държат по същия арогантен начин с гражданите, както и властниците, които возят. Всички видеоматериали са заснети в центъра на столицата.

Клиповете са излъчени в ефира на НОВА ТВ и предизвикаха реакция както сред компетентните органи, така и сред гражданите. Мнозина споделят, че са били свидетели или потърпевши в подобни ситуации, но не се осмеляват да съобщят за тях от страх за последствия, а и не вярват, че нещо може да се промени. Така е било по времето на Тато, така карат колите си мутрите, така газят закона и хората всички, докопали се до власта.

В телевизията е получено уверение от ръководството на Народното събрание, че започва проверка по изнесените случаи. Не се посочва на кого са автомобилите, но не се и отрича, че колите са на депутати. В същото време НСО, която обслужва властта обяви, че коли с такива номера в гаражите си нямат.

Остава само да повярваме, че след проверката ще се вземат „необходимите мерки“, а няма да „вземат мярката“ на бдителния гражданин, заснел как колите на властта газят закона.