Видео показва целия процес по създаването на един от култовите продукти на Макдоналдс

Темата за храната в Макдоналдс е сред най-дискутираните в медийното пространство от години. Масовото мнение на хората е, че предлаганото от компанията в менюто им, макар и вкусно, е изключително вредно и на всичкото отгоре съставено то боклуци и вредни за човека съставки. Няма как тези приказки да не се отразят и на имиджа на Макдоналдс, а от там и на приходите на компанията. Които се свиват заради отлива на клиенти.

[caption id="attachment_265177" align="alignleft" width="300"]Ето как се правят пилешките хапки в Макдоналдс Ето как се правят пилешките хапки в Макдоналдс[/caption]

Изглежда именно с цел да подобрят реномето си и да докажат, че храната, предлагана в заведенията им за бързо хранене е качествена, от Макдоналдс пуснаха кратко филмче, с което показват как точно се развива процеса при приготвянето на един от най-популярните им продукти - пилешките хапки. Във видеото ясно се вижда как процеса започва с цели пилета.

След това те биват разполовени и обезкостени. Следва добавяне на подправки и месото се смила в огромни месомелачки, след което се оформя като добре познатите ни пилешки хапки. Както виждате, процесът изглежда напълно в реда на нещата. Друг е въпросът, че голяма част от потребителите се съмняват, че всичко в клипчето е нагласено,з а да представи Макдоналдс в най-добра светлина.