Саудитски принцеси искат помощ от американския президент, който да ги спаси от баща им

Барак Обама получи изключително необичайна молба от две от дъщерите на краля на Саудитска Арабия. Девойките дават кратко интервю онлайн за новините на Канал 4, в което разказват какво им се случва в далечната страна и молят американския президент за помощ.

[caption id="attachment_404114" align="alignleft" width="300"]Двете саудитски принцеси са затворени от баща им Двете саудитски принцеси са затворени от баща им[/caption]

По думите на двете саудитски принцеси Сахар, на 42 години и 38-годишната й сестра Шавахер, баща им ги държи затворени принудително в кралския комплекс Шеда в продължение на вече цели 13 години. Те твърдят, че нямат право да напускат дома си по какъвто и да е повод и че достъпът им до интернет е единствената им връзка със света.

Двете саудитски принцеси разкриват още, че допреди няколко дена поне са можели да излизат, придружени от военна охрана, но вече и това не им е позволено. сахар и Шавахер разказват, че другите им две сестри - Маха и Хала, споделят тяхната съдба и са затворнички на баща си в кралския компплекс, но в друг обект. Затворените саудитски принцеси разказват още, че майка им е била омъжена на 15-годишна възраст за баща им, крал Абдула, когато той бил на 40 години.

След десет години брак обаче тя избягала от него в Лондон, а той държи общите им деца като затворнички, предават от македонската медия Република.