Истинска истерия обхвана последните дни феновете на Джансу Дере. Любимата звезда от "Мрежа от лъжи" изчезна безследно. Причината за изненадващото й оттегляне от медийното пространство и социалните мрежи породи паника, че може да се е случило нещо с нея. Още повече, че домът й се намира в центъра на земетресенията и вероятно тя е била в провинцията, когато се е случило земетресението.

Джансу действително е в провинция Антакия и е преживяла ужасяващите последици от земетресението. Актрисата е преминала през ада, но е оцеляла. И в момента помага на свои сънародници.

Джансу е била заснета заедно с други актьори да раздава храна и топли завивки на нуждаещи се по лагерите. В нощта на земетресението тя успява да излезе бързо от дома си и да се отдалечи на безопасно разстояние, докато трусовете се успокоят. След това е една от първите, които се включват в доброволческите бригади за хуманитарна  помощ. А причината да остане скрита от всички, е именно фактът, че участва в акциите по спасяване на бедстващите.

След като почитателите й предизвикаха суматоха в социалните мрежи, че може би любимката им е загинала, веднага се появиха изявления, че тя е добре. Феновете обаче не повярваха, докато не излезе видео, на което се вижда, че Джансу е сред доброволците. И се бори да помогне на жертвите да оцелеят.