Доказани обвинения в корупция докараха виден политик до сълзи от разкаяние

Обвинения в корупция докараха до рев в живия ефир изтъкнат японски политик. Рютаро Нономур не издържа на напрежението от доказателствата срещу него и се разплака по време на пресконференцията, на която трябваше да дава обяснения за какво е похарчил 30 хиляди щатски долара от бюджета на префектурата си Хиого. Нономур, целият облян в сълзи, започна да крещи и да бие с юмруци по масата, в знак на разкаяние за постъпката си.

[caption id="attachment_415073" align="alignright" width="300"]Политикът се разрева заради обвиненията в корупция Политикът се разрева заради обвиненията в корупция[/caption]

Клипът с разкаялия се политик за нула време се превърна в хит в онлайн пространството и само за ден събра над 800 хиляди гледания. Нономура е обвинен, че е присвоил държавни средства в размер на три милиона японски йени, което е около 30 000 щатски долара.

Според органите на реда, той е профукал парите за цели 195 пътувания и то в рамките на само една година. 106 от тях са били в скъпарски курорт с топли минерални извори. За пътуванията обаче няма представени фактури с обяснения за целта им.

47-годишният политик през сълзи заяви, че се разкайва и има едно единствено желание - да промени обществото, предават от ПИК.