Петър от Пазарджик срина Митко Столицата от Кричим

Петър от Пазарджик срина Митко Столицата от Кричим. Протеже на Божидар Димитров удиви с познанията си и е сериозна конкуренция на детето–чудо Митко Столицата.

Малчуганът от Кричим удиви социалните мрежи с познанията си за столиците. Детето има феноменална памет и може да усвоява огромно количество информация, но за сметка на това не може да разсъждава и да излага тези върху нея.petar

За сметка на това 10-годишния Петко от Пазарджик разсъждава като възрастен човек. И е достоен събеседник за всеки дебат. Самият професор Божидар Димитров споделя, че малчуганът, освен запален историк е изключително съобразителен, начетен и амбициозен. И дори смята един ден да стане министър-председател на България, пишат от mamita-bg.com.

Петър от Пазарджик направи дебюта си в предаването „Дневен ред“, където показа завидни познания по история. Освен това младият конкурент на Митко Столицата умело защитава тези, аргументира се и демонстрира познания в различни области на историята. В момента ментор на детето е бившият министър, който е просто във възторг от знанията и таланта на Петър. Протежето на професора обаче няма амбиции в областта на науката, а смята да се изяви като политик.

И макар Петър от Пазарджик да притежава много различен талант от Митко Столицата, мнозина го приемат като новото дете — чудо. А вие как смятате?