Николай Азаров е готов да се съобрази с исканията на протестиращите украинци

Протестите в Украйна, които също като в България, продължават вече месеци, най-накрая са на път да се увенчаят с успех. Премиерът на страната Николай Азаров заяви, че е готов да подаде както собствената си оставка, така и оставката на целия кабинет, оглавяван от него. Преди около час в изявление на живо по националната телевизия на Украйна Азаров обяви намеренията си да се оттегли, стига Парламентът на държавата да гласува за това.

[caption id="attachment_263943" align="alignleft" width="300"]Премиерът на Украйна е готов да отстъпи пред исканията на протестиращите Премиерът на Украйна е готов да отстъпи пред исканията на протестиращите[/caption]

"Само Парламентът може да реши дали правителството трябва да подаде оставка. Ако се съберат достатъчно гласове, ние ще се оттеглим", каза премиерът Азаров. В момента лидерите на опозицията в Украйна - Арсений Яценюк и бившият боксьор Виталий Кличко, са на среща с президента на страната Виктор Янукович.

Именно резултатът от тази среща ще реши развоя на по-нататъшните събития, а именно дали протестите в държавата ще продължат или правителството ще подаде оставка и ще се проведат предсрочни избори, предават от БЛИЦ.