Макдоналдс разкриха как приготвят месото за сандвичите си

Най-известната верига за бързо хранене Макдоналдс, разкриха истината за това как приготвят месото, което сервират в сандвичите си. Служители на клон на веригата в Канада влязоха в един от цеховете за преработка на месо на компанията и засне на видео целия процес.

Първо служителите обработват целите пилета, след това машина ги разфасова на отделни части. Други работници отделят месото от кожата и то се събира в огромни контейнери в найлонови чували. След това месото се смила на кайма като се добавят кожата и подправките.

[caption id="attachment_405437" align="alignleft" width="300"]Макдоналдс разкриха как приготвят месото за сандвичите си Макдоналдс разкриха как приготвят месото за сандвичите си[/caption]

Сместа се изсипва в друга машина, която оформя познатите пилешки бургери. След което те се покриват с панировка и се опаковат готови за употреба, пише econ.bg.

Видеото бе заснето в отговор на обвинения към Макдоналдс, че не използват месо в пилешките си бургери и хапки, а вместо това работят с екарисаж, кожа и отпадъци. От канадския клон категорично опровергаха твърденията и демонстрираха също така, че суровините за сандвичите им се приготвят в безопасна и чиста среда, при това от истинско месо.

[caption id="attachment_405438" align="alignright" width="300"]Видео разкри целия процес на производство на суровините от месо Видео показа целия процес на производство на суровините от месо[/caption]

Въпреки това видеото бе посрещнато доста противоречиво, тъй като начинът на приготвяне на храната не изглежда никак апетитен, независимо от уверенията на служителите на Макдоналдс, че храната е безопасна и се приготвя съобразни всички международни стандарти.