Крис Рок се подигра с бившата актриса и херцогиня на Съсекс Меган Маркъл, като заяви, че оплакванията й срещу кралското семейство са нелепи и абсурдни. "Жалбите й, че е била подигравана от членове на фамилията са нелепи. Това през което мина беше просто сватбен дух, а не някаква форма на расизъм.

Що се отнася до краля и семейството му, те никога няма да могат да се откъснат от идеята за расова дискриминация. Исторически невъзможно е. Просто още преди векове короната инвестира в робството, тъй като това е бизнес, който носи милиарди. Сега е същото. Те се интересуват от пари и инвестират в пари", твърди Рок. Бившият водещ на "Оскарите", който беше ошамарен от Уил Смит миналата година, дори направи специален епизод на шоуто си, в който пародира Меган и Хари.

 

"Това са превземки на двама души, които са твърде популярни, твърде известни и твърде отегчени от живота си.  Нейните  изявления, че е била обект на расистки коментари в двореца, са просто смешни. Меган не знае какво е да си подложен на расизъм", казва още Крис Рок.

 

Изявленията на комика и скандалното му шоу идват две години след интервюто, което Меган даде за Опра Уинфри. Пред камерите тя проговори за скандала с Кейт, за драмите в двореца и дори за кралицата. По-късно от Бъкингам заявиха, че "спомените могат да бъдат различни и всяка ситуация има  различни гледни точки". Очевидно херцогинята сериозно е вбесила не само кралския двор с изявленията си...