Домашен тест установява има ли добавки в едно кисело мляко или не

Домашен тест установява има ли добавки в киселото мляко. Ако се чудите дали купения от вас продукт от магазина съдържа истинско мляко, или е смесен с добавки, изпробвайте този тест.

Добросъвестна домакиня пусна в интернет клипче със съвети как да проверим какво ядем. Тестовете са прости, отнемат не повече от половин час, а резултатите определено ще ви изненадат.

[caption id="attachment_407265" align="alignright" width="300"]Домашен тест установява състава на киселото мляко Домашен тест установява състава на киселото мляко[/caption]

Авторката на клипа е купила млека на няколко известни марки, от които загребва по една лъжица. След половин час проверява дали се е образувала млечна суроватка в кофичките с кисело мляко. Тестът е направен и с домашно приготвено кисело мляко, при което отделилата се течност е жълто-зелена. Докато при останалите млека е бистра като вода, а при някои въобще не се отдели вода, пише petel.bg.

Вторият тест показва дали млякото има наличие на нишесте в съдържанието. Капнете йод върху малко мляко и ако придобие синьо-лилав цвят можете да сте сигурни, че има съдържание на нишесте в суровината.

Тестът може да се приложи бързо и лесно в домашни условия, но не гарантира абсолютна достоверност. Много потребители вече реагираха в социалните мрежи, че въпреки на пръв поглед да изглеждат без примеси, някои от млечните продукти всъщност не притежават вкусовите качества на истинското кисело мляко. Някои от тях дори са на мнение, че тестът е неефективен и се усъмниха в достоверността му.  Вижте видеото и дайте своите мнения дали тестът е ефективен или не.