Тя изпрати дъщеря си в колеж, забрави за Том Круз и прегърна живота на една нормална жена. И затова не се срамува дори от белите коси на главата си. Актрисата Кейти Холмс изненада с новината, че е с побеляла коса, но явно се наслаждава на свободата си твърде много, за да отдели време за фризьор. Само преди няколко седмици тя успя да изпрати дъщеря си в колеж и вече може да се радва на малко спокойствие, без да се чувства обременена от родителските си задължения.


Кейти беше забелязана да се разхожда из улиците на Ню Йорк, щастлива, че е свободна и е получила отлични отзиви за работата си по новата пиеса, в която играе. С червени широки панталони, розова памучна блуза и тъмносин блейзър, Кейти не се отличаваше в тълпата. Според мнозина, решението й да се покаже със сива коса, обаче не е заради прищявка, а опит на актрисата да се доближи максимално до своята героиня. Тя играе жена на средна възраст,  която преживява Първата световна война, както и безброй страдания покрай войната. И именно това я тласка към решението да се занемари по този начин.


Иначе 45-годишната актриса изглежда щастлива и широко усмихната заради възраждането на кариерата й. Въпреки че й предложиха роли в няколко телевизионни сериала, Кейти отклонява тези предложения и настоява да остане да играе на Бродуей. "Предпочитам живата връзка с публиката и хората да идват, за да гледат спектаклите, които поставяме, а не заради поредния скандал около името ми. Харесва ми да съм на сцена и се чувствам по-добре там, отколкото пред камерите", казва актрисата. И с това обяснява своя отказ да се появи отново в голям филмов проект.