Ню Йорк изживя най-голямата американска трагедия за втори път след 11-ти септември

Ню Йорк преживява най-голямата американска трагедия за втори път след 11-ти септември. Американският град се оказа епицентър на коронавирус епидемията в САЩ. И не само е поставен под карантина, но и болниците вече изнемогват. Ситуацията е толкова критична, че лекарите са принудени да взимат ужасяващи решения — кого да включат на апаратно дишане и кого да изключат. Още по-зле е положението с вече починалите. Тъй като няма възможност да бъдат съхранявани в моргите на болниците, телата на починалите се съхраняват в тирове на паркингите на болниците из целия град. И не само там, съобщава "Дейли мейл". Санитар от клиника в Ню Йорк публикува няколко клипа, как се пренасят останките на починалите в импровизираните морги. И те бяха разтърсващи. Смразяващи снимки бяха публикувани и от световните медии. Те са от паркингите на болниците. Едната бе от Bellevue Hospital Center в Манхатън, където десетки хладилни камиони поемаха телата на починалите за съхранение, преди да бъдат извозени до местните крематориуми. Не по-малко тъжни бяха картините пред болничния център в Гринуич Вилидж. Както и в Ленокс Хил, NYU Langone и на стотици други места. И те не стигат, пише британския "Сън".

Властите планират създаване и на други импровизирани морги. А освен това вече се правят планове за разкриване на нови полеви болници, където да настаняват новите заболели.

А данните от Америка са ужасяващи. Над 17 000 са новите заразени от коронавируса, само за последните 24 часа. Близо 3 000 са загиналите до момента и това са само случаите, които са регистрирани в здравните заведения. Президентът на САЩ Доналд Тръмп по-рано заяви, че ще се благодари, ако страната се размине само с 200 000 заразени от коронавируса. В действителност обаче специалистите правят ужасяващи прогнози за заразени няколко милиона души. Кметът на Ню Йорк Бил де Бласио заяви, че обмисля налагане на глоба от 500 долара, за всеки, който не се съобразява с ограниченията. [caption id="attachment_623633" align="aligncenter" width="300"]Ню Йорк попадна в ада на коронавируса сн. Туитър Ню Йорк попадна в ада на коронавируса сн. Туитър[/caption] САЩ вече изпревари Италия и Китай по брой заразени и инфектираните вече са 157 000 души. Президентът на Америка планираше да постави под блокада всички заразени градове, но инициативата му не срещна подкрепа.