Дори и да сте супер практични, колекцията от обувки може лесно да излезе извън контрол. Разбира се, че имате маратонки, но не можете да ги носите на работа. Какво ще обуете, ако се наложи да идете на сватба? С какво ще се разхождате на плажа? Обикновено се изкушаваме да си купим значителен брой прекрасни дамски обувки, а това може да е огромен проблем за съхранението им. Обувките заемат много място и затова съхранението им е проблемно. Често покупката им е емоционален акт. Можем да ги задържим, дори и да не са ни удобни или подходящи. И така, какъв е най-добрият начин да съхраните не само дамските, но и луксозните мъжки обувки, ботушите, маратонките, чехлите и сандалите?
  • Пазете обувките си от пода.
Когато става въпрос за съхраняване на мъжки обувки, първият ви инстинкт може да бъде да ги подредите на пода на вашия гардероб. Това е грешно решение. Така много по-трудно ще ги намирате, когато всичко е разположено в голямото пространство на гардероба. Те също така непрекъснато се разместват, когато непрекъснато търсите любимите си джапанки, например. Препоръчително е да имате някаква базова организация на обувките. Не ги хвърляйте в купчината. Подредете ги добре. Плащали сте пари за тях, затова се отнасяйте добре към тях.
  • Избягвайте да съхранявате обувките на телени рафтове.
След като отхвърлите опцията за купчината на пода, следващата ви мисъл вероятно е рафт за обувки - един от тези телените, които можете да намерите в магазините за домашни стоки. Това също е лоша идея. Като ги сложите в гардероба, пречат на дрехите, които висят. Металните рафтове са неподходящи за някои видове обувки, особено красивите дамски обувки на висок ток, така че наистина, те са повече проблем, отколкото решение.
  • Подредете обувките по категории Преди да започнете да въвеждате нови решения или схеми за съхранение на обувки, подредете обувките си в групи. Първо разделете обувките си на две категории:
  • Обувките, които носите през цялото време
  • Обувките, които носите по-рядко Онези, които по-рядко носите трябва да се съхраняват високо и далеч. Сега е време да се категоризират останалите ежедневни обувки:
  • Обувките, които носите за работа, трябва да са в една група.
  • Обувки, които ще носите на вечеря, може да са в друга група,
  • Обувките, подходящи за много ходене, могат да бъдат в трета група.