В сериала Клетката, Филип Гуляшки играе финансист и приятел на Тото Арнаудов. Чаровният артист твърди, че се чувства комфортно в затворническата теленовела, тъй като е работил с екипа и по друга хитона продукция – „Братя“.

 

Споделя, че ролята на Калоян Бехар в Клетката е написана точно за него и нямало как да откаже. Твърди, че се чувства добре в кожата на героя си, който е млад, буден и динамичен човек, опитващ се да вдигне приятеля си Тото в труден момент. В резултат на добрата енергия и хомогенност в екипа се е получил страхотен продукт, категоричен е Филип.

 

Несъмнено най-трудният му момент като актьор е бил периодът, в който затвориха държавата заради COVID-19. Година преди пандемията започнал да се развива като асистент-режисьор, а имал и доста актьорски ангажименти, но покрай кризата с коронавируса, проектите пропаднали изневиделица. На практика за хората от техния бранш, животът им бил поставен на пауза в продължение на година и половина.

 

Звездата от „Клетката“ Филип Гуляшки: Аз съм щастлив млад човек

Заради белодробен проблем медици го посъветвали да забрави за прашните театрални сцени и снимачни площадки. Напук на прогнозата им обаче той се амбицирал и се оправил още на деветия месец от поставянето на диагнозата. Мислел, ако не успее да се справи с болестта, да се ориентира към журналистика и пиар. Радва се обаче, че не се стигнало дотам, че да се наложи да смени професията си.

 

Проблемът му с белите дробове се появил в резултат на доста интензивен начин на живот и отслабване на имунитета му. Вече не пуши, по разбираеми причини. Признава обаче, че си е изпушил неговото, тъй като бил страстен пушач, който стигнал до две кутии цигари дневно.

 

Не желае да коментира въпроса дали има жена в живота си и отговаря уклончиво, че е щастлив млад човек. На няколко пъти е получавал паник атаки като първия път си помислил, че получава инфаркт. Били му нужни 4-5 месеца, за да ги преодолее.

Източник: Уикенд