Правят пародия на историите на Сашка Васева и "Биг Брадър"

Зверска гавра със Сашка Васева и участието й във "ВИП Брадър" преди 3 години предстои да види бял свят в Народния театър на 20-ти февруари. Въпросната пародия се казва "Бонбон". Тя вече се репетира на първата ни сцена, а прототип на главната героиня е именно Дупнишката Мадона. Ролята й ще изиграе симпатичната и много смешна София Бобчева, която рискува да стане обект на дупнишка черна магия, щом фолк легендата узнае какъв сеир се подготвя на неин гръб.

Анонси

В анонсите за бъдещото представление не е посочено изрично, че е базирано на живота и творчеството на Сашка Васева. Но това става ясно, когато човек прочете за какво се разказва в пиесата. Става дума за застаряваща фолк певица, която е била изключително популярна в миналото, но с годините е изгубила целия си блясък. Един ден тя решава да възобнови кариерата и старата си слава, като запише нов албум и едновременно с него пусне автобиографична книга със заглавие "Силиконови чувства". За да ги рекламира влиза в шоу с име "Прозрачната стая". В него е задължена да седи сама в стая с прозрачни стени, в която всички тв зрители могат да виждат какво прави. Там тя чува единствено гласа на "Грейт Фадър".

"ВИП Брадър"

Не е нужно висше образование, за да стане ясно откъде е черпила вдъхновението си авторката на текста Здрава Каменова. Точно преди три години емблемата на ранния фолк - Сашка Васева, влезе във "ВИП Брадър" именно със заявка да възкреси своята кариера. Тя не скри от никого, че смята да възобнови участията си по заведения и записите на нови песни и албуми, разчитайки на риалитито да й вдигне рейтинга. Тогава Сашка успя да си издейства самостоятелна стая, която обаче бе заредена с толкова много камери, че за нито един зрител не остана скрито какво прави фолк легендата, докато уж е сама. Също толкова проста за разкриване е аналогията между "Биг Брадър" - в превод "Големия брат" и "Грейт Фадър" - в превод "Великия баща".

Героиня

Героинята в спектакъла обаче носи съвсем друго име в сравнение с Дупнишката Мадона. Тя не се казва нито Сашка, нито Александра, нито други произволни на името, а Марчела - вероятно вдъхновено от фолк певицата Мария. Описана е като "позагубилата блясъка си, наивна, будеща много смях", а битието й е наречено с думите "абсурдния живот на попфолк звезда". [caption id="attachment_618539" align="aligncenter" width="215"]Зверска гавра със Сашка Васева в Народния театър сн. Фейсбук Зверска гавра със Сашка Васева в Народния театър сн. Фейсбук[/caption] Как ще реагира прототипът, когато разбере за гаврата, за сега не е ясно. Нищо чудно да потърси съдебна отговорност от авторите й, пише "Уикенд".