Доскорошният любимец на почти всички Зуека, сега се превърна в обект на здрав хейт.

За никого не е тайна, че преди време Зуека напусна страната с идеята да стане художник. Той продава творчеството си в Испания, където се премести да живее за постоянно, заедно с втората си съпруга и сина им Георги.

По всичко личи, че на Зуека изобщо не му пука за баснословната инфлация, която се шири по нашите ширини и в която битуват голяма част от сънародниците му. Тъй като очевидно в Испания не намира пазар за картините си, ги търгува основно на българи, а това се случва в социалните мрежи.

Цените, които е обявил за платната си обаче, са повече от скандални. Рисунките на новоизлюпения творец се продават на цени между 2 и 3 хиляди лева за брой. През първите няколко месеца изненадващо имаше голям интерес към творчеството му. Всички негови приятели и познати купуваха картините му, очевидно за да уважат творчеството му. Предвид непрекъснато растящите цени обаче не може да се каже, че към днешна дата продава произведенията си също толкова добре, колкото в началото.

Заради това преобладаваща част от творбите на Зуека събират прах в испанския му дом, а продажбите клонят към нула.
Познавачите на изкуство, са категорични, че е надул твърде много цените на платната си, при това неоправдано. За сравнение посочват, че дори акварелите на гениалния Дечко Узунов се търгуват на двойно по-ниски цени.
Източник: retro.bg

Зуека удари дъното