Васил Василев - Зуека избяга от родината ни преди повече от година, заедно със семейството си. Първоначално той дори не искаше да сподели в коя държава се е преместил и пазеше тайната, все едно е защитен свидетел. Впоследствие се разбра, че става дума за Испания, но допреди дни точното име на града, който обитават, беше табу.

Най-после Зузи се престраши и издаде, че живее в малкото градче Алтеа, което е на около стотина километра от Валенсия. Разположено на брега на Средиземно море, то е истинска красота и спокойствие, обитавано от едва 24-25000 души.

Алтеа е на морето, но заради скалистия бряг, не е предпочитано от много туристи през лятото и е общо взето спокойно през цялата година. То е красиво, с китни къщички и предимно малки стръмни улички, болшинството от които са пешеходни.

Магазинчетата, ателиетата и творческите капанчета в градчето са почти на всяка крачка, което е приказно за всеки любител и ценител. Именно там той продава и своите картини, които за България са доста скъпи, но там се котирали добре.

Зуека признава, че решението им с Ани да се преместят, е основно заради бъдещето на сина им, който искат да расте, учи и развива в по-добра среда от нашенската.