Една година след като си грабна "бохчата" и напусна родината си за един ден, Васил Василев - Зуека направи нещо като лична равносметка в ефир. Комикът, който в момента се изявява основно като художник призна, че решението му да отиде в Испания е дошло наистина изневиделица.

"Никога не бях планирал да напускам България, през ум не ми беше минавало дори. Случи се от раз и то по време на карантината на държавата заради К19. Не знам, имаше доста неща, които ми дойдоха в повечко тогава и с Ани просто седнахме, поговорихме и се решихме", сподели Зуека.

След което хвърли страшна бомба за близките и аверите си тук като призна, че няма да се върне. "Мъчно ми е, да, родина ми е, обичам я. Най-вече ми липсват приятелите, роднините... Но разбрах, че човек е щастлив там, където е спокоен. А аз смело твърдя, че съм спокоен и щастлив тук.

Друго си е да виждаш всеки ден хора, 90 процента от които са усмихнати. В Испания е така, хората са такива, за разлика от българите, които ставаме все по-намусени, дори зли... казвам го с болка. Все пак политиците не са ни виновни за манталитета и нрава, това трябва да го развиваме сами", убеден е Зуека.

Радва се, все пак, че Испания не е толкова далеч, не е Австралия... и може да си идва по-често.