Бизнесмен издирва Зуека под дърво и камък

Васил Василев-Зуека е напуснал България не защото тук не му харесва, а защото го е страх от съдебни дела. В това е убеден бизнесмен, който вече месеци наред издирва актьора, за да му търси отговорност за стар репортаж, излъчен от "Господари на ефира". Става въпрос за строителен предприемач, чиято репутация е била съсипана от шоуто. След репортаж за фирмата му приходите й паднали повече от 10 пъти. Репортажът на раздора бил излъчен преди цели 4 години и оттогава досега бизнесменът, попаднал под ударите на "Господарите", обикаля по съдилищата, за да си търси правата. Негови клиенти са били недоволни от бавния темп, с който вървял строежът на къщата им, с което изпълнение се бил заел въпросният предприемач. Интервюто, в което изложил собствената си гледна точка, обаче било претърпяло такъв монтаж, че да го направи за смях през зрителите и да изопачи димите му.

Съдебна отговорност

Освен това фактите, които изложил пред камерите, не били излъчени, пише "Уикенд". Първоначалната идея на предприемача била да съди Нова телевизия за въпросния репортаж. Оттам обаче му обяснили, че шоуто е външна продукция, така че медията не носи отговорност за неговото съдържание. Ето защо той решил да съди продуцентите. Но се оказало, че те също не носят отговорност, тъй като репортажът е собственост на репортера, който го е направил. В случая това е Ева Веселинова. В крайна сметка станало ясно, че отговорност за изкривеното интервю би трябвало да носят тя и двамата водещи, които са го коментирали в ефир, а именно - Димитър Рачков и Васил Василев-Зуека.

Дело срещу Ева и Рачков

В крайна сметка бизнесменът завел дело срещу Ева и Рачков, но преди да заведе Зуека пред отговорност, актьорът изчезнал. Месеци по-късно става ясно, звездата е емигрирал, като до ден днешен не е съобщено официално точно къде се е преселил.

Подвеждане под отговорност

"Изглежда е разбрал какво се случва и се е измъкнал", убеден е въпросният бизнесмен, чиято самоличност "Уикенд" запазва в анонимност. Той е категоричен, че няма да остави нещата така и ще търси актьора, докато го открие и го подведе под отговорност.

Страх от съдебни дела

Според него, именно страхът от предстоящите съдебни дела го е прогонил от България, а не възмущението му от начина, по който страната ни се управлява, както самият Василев заяви преди време. Въпросният бизнесмен смята, че Зуека се укрива от него и от други като него, които смятат да му търсят съдебна отговорност. Именно затова пази в тайна мястото, в което се е заселил, убеден е човекът. [caption id="attachment_680248" align="aligncenter" width="300"]Зуека избягал в чужбина от страх сн. Инстаграм Зуека избягал в чужбина от страх сн. Инстаграм[/caption] Делата, които предприемачът е завел във връзка с репортажа на Ева, са за нанесени материални щети на фирмата му и за нанесени неимуществени вреди върху самия него. Съдът вече е наложил запор върху сметки на фирмите на Ева Веселинова и Рачков, твърди бизнесменът, предават от show.blitz.bg.