Споделянето на рождения ден с един от най-големите празници в годината може и да не е всичко - много хора посочват по-малкото подаръци като причина да искат рождените им дни да не са на Коледа.

Християнският празник отбелязва раждането на Исус Христос, но дали той действително е роден на 25 декември, е много спорно.

Ето някои от най-актуалните знаменитости, които са родени на Коледа:

Министър-председателят на Канада Джъстин Трюдо е роден на Коледа през 1971 г.

Той заема поста от 2015 г. и е лидер на Либералната партия от 2013 г. Тoва е вторият най-млад министър-председател в канадската история.

Знаменитостите, които са родени на Коледа

Ани Ленъкс- роденият на Коледа през 1954 г. шотландски певец и автор на песни е най-известен като член на хитовата група от 80-те години Eurythmics.

Сред най-успешните ѝ песни са "Sweet Dreams", "There Must Be an Angel" и "Here Comes the Rain Again".

Оттогава насам тя се превръща в изтъкнат политически активист и филантроп, който повишава осведомеността и събира средства за редица каузи.

През 2010 г. тя изнася концерт на Митинга за правата на човека по време на Международната конференция за СПИН през 2010 г., проведена във Виена.

Знаменитостите, които са родени на Коледа - Снимка 2

Дидо- родена в Кенсингтън през 1971 г., Дидо постига международен успех с дебютния си албум No Angel, от който са продадени над 21 милиона копия по целия свят.

Кариерата ѝ е изключително успешна и включва хитове като "White Flag" и "Life for Rent".

Тя е номинирана и печели множество награди, сред които Billboard Music Awards Top Adult Contemporary Track и множество награди Brit Awards.

Знаменитостите, които са родени на Коледа - Снимка 3

Рики Мартин

Пуерториканският певец, известен с "Living La Vida Loca", е роден на Бъдни вечер през 1971 г. Соловата музикална кариера на Рики Мартин започва през 1991 г., но оттогава той работи като автор на песни, актьор, писател, звукозаписен продуцент и хуманитарен работник. Той подкрепя усилията на УНИЦЕФ в борбата за правата на децата, особено в областта на трафика на деца, наред с много други благородни каузи.

Знаменитостите, които са родени на Коледа - Снимка 4

 

Източник: oxfordmail.co.uk