Херцогинята на Съсекс - Меган Маркъл явно е решила да си връща за семейните обиди по друг начин. Биографът на съпругата на Хари - Омид Скоби, направи коментар, че децата на Кейт и Уилям са причинили сериозен гаф на коронацията. По време на официалното пристигане на гостите, Кейт и Уилям трябваше да пристигнат с децата преди краля, както и да влязат в църквата преди него. За съжаление, кралската двойка се забави, а трите им деца вероятно са част от причината за това забавяне.

Крал Чарлз беше принуден да изчака в каретата настаняването на семейството на принца на Уелс, за да може сам да влезе в катедралата. Докато той се притесняваше, че повече от две хиляди гости го чакат в залата, а Кейт и Уилям закъсняват, Омид Скоби коментира, че виновни за това са децата. "В един такъв ден не може да има гафове. Всичко трябва да мине гладко. Не искам да обвинявам никого, но да се кара кралят да чака е недопустимо. А децата очевидно са забавили родителите си", допълва той.

Мнозина предполагат, че зад уж невинната забележка стои коментар на Меган по повод уменията на снаха й като родител и възпитател. Не е тайна, че Меган и Кейт не се обичат особено. Херцогинята на Съсекс вече е заявявала на снаха си, че има "бебешка пудра в главата, вместо мозък", когато е била бременна с Луи, а сегашния намек явно цели още повече да я злепостави. Въпреки че тя самата беше далеч по-обсъждана, тъй като не пожела да позволи нито на децата си, нито на майка си, да присъстват на коронацията на нейния свекър.