Константинова произхождала от стар номенклатурен род, тайно симпатизирала на Русия, но пристанала на ГЕРБ и ПП по сметка.

Днес старата й любов е активист на Стефан Янев от "Български възход"

Че лъжата е в ДНК-то на "Промяната", българският народ научи по трудния начин. Поредното доказателство за патологичния характер на приятелската групичка около Кирил Петков ни дава Алекси Иванов - внук и съименник на последния министър на земеделието при Тодор Живков. В откровена изповед във фейсбук (линк към която даваме тук https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=pfbid0e8Jc9RdsnU7pVzZ24VSDBEJw3X1NgRbRa2dYHWaHtTc2UmVY3ZbfdFPk8nErcEG8l&id=100028113129537), озаглавена "ЗА КАЛИНА - ВСИЧКО КОЕТО ИМАХМЕ ПОМЕЖДУ НИ - ОТКРОВЕННО И БЕЗ ПРЕМЪЛЧАВАНЕ",
потомственият социалист, който днес е част от екипа на партия "Български възход" разказва за фаталната си любов с доскорошната вицепремиерка Калина Константинова.

Младежът, отраснал, учил и формирал светогледа си при едни от най-ерудираните личности у нас и по света, има лошия късмет да даде сърцето си в ръцете на рядко меркантилна, лъжлива и пресметлива жена, научаваме от статуса му.

Въпреки потресаващото отсъствие на елементарна човечност у Калина, Алекси Иванов продължава да я обича и вярва, че ако партията му дойде на власт, той ще даде шанс на къдравелката да работи с новите управляващи и да осъществи поредната си политическа метаморфоза.

Давайки си сметка колко неведоми са пътищата на сърцето, нашият екип се въздържа от всякакви оценки на историята, която активистът на ген. Стефан Янев разказва. При други обстоятелства може би щяхме да подминем тази лична драма ако тя не касаеше политическо фигура от доскорошното управление, която отново гледа лакомо към властта, представяща се за част от новото поколение чисти и морални ентусиасти. Но нека започнем по ред.

На първо място, ако се доверим на Алекси Иванов, Калина не е Константинова, както се представя, а Котева. Тя била сменила бащиното си име със съдебно решение, по нейните думи - за благозвучие. Истинската причина според скромното ни мнение е желанието й да скрие факта, че е дъщеря на Борислав Котев - личност, черпила щедро от благата на комунистическата власт. Той е бил в най-тесния приятелски кръг на тогавашния министър на земеделието Алекси Иванов-старши, който пак повтаряме, е дядо и съименник на нашия герой. Ето какво гласи част от разказа му:

".... Семейството на Калина - баща й, майка й и сестрата на баба й, която също се казва Калинка (бел.ред. - аптекарка в Правителствена болница, омъжена за виден уролог, лекуващ простатите на другарите от ЦК на БКП) бяха примерни хора - комунисти и леви земеделци - членове на БКП и БЗНС при социалистическият строй в България. Бащата на Калина - Борислав Котев бе инженер, а дядо ми много го уважаше и му помогна да замине на задгранична работа в Нигерия като съветник по ландшафта. Тогавашният президент на Нигерия, който бе съюзник на СССР генерал Ибраихим Бабангида и тамошният министър на земеделието генерал Гадо Наско бяха много големи приятели на дядо ми от дългогодишната им работа по българо-нигерийските отношения. С генерал Гадо Наско, дядо ми е учил в академията за обществени науки на ЦК на КПСС в Москва , СССР в 1971г . Борислав Котев искара 4 г в Нигерия и го върнаха в 1990г в България като дойдоха промените. ..."

Номенклатурното потекло, което Калина така старателно крие днес, й дава летящ старт още от рождението. Тя има шанса да се движи в най-отбрани среди, да дружи с децата на елита и дори като малка да си играе с бъдещото си гадже Алекси сред тучните зелени поляни на "Правителствена болница" - лукс, за какъвто не е мечтал никой от нас по онова време. ".....Калина, замина с баща си в Нигерия, но много пъти когато се връщаше в лятна ваканция в НР.България идваше при сестрата на баба си в Правителствена болница и там, където и аз бях контингент като вицепремиерски и министерски внук, си играехме задружно..."

Днешната г-ца Константинова завършва престижната френска гимназия и по стара соц традиция, като истинско комунистическо отроче, заминава да учи на Запад, където родителите й са се устроили няколко години по-рано. Следва не къде да е, а в университета на Сергей Станишев, разказва Алекси: ".....Образованието й е завършено в САЩ и Англия - устойчиво развитие в САЩ "Бард Колеж" с отличен успех , после довърши магистартурата си в Лондонското училище по политика и икономика , в което е специализирал и друг мой голям приятел - бившият министър-председател на България (2005-2009г) и председател на БСП (2001-2014г) Сергей Станишев - син на секретаря на ЦК на БКП (1977-1990) Димитър Станишев - който пък е приятел на дядо ми Алекси Иванов..."

Когато Калина се връща у нас, между нея и младия Алекси се заражда любов, той й предлага брак, двамата мечтаят за реализация в политиката, но ги спира безпаричието. За разлика от таткото на Калина, родителите на момчето не са успели да осребрят връзките на прочутия му дядо и той се прехранва със заплата като съветник на земеделския министър в кабинета "Станишев". С идването на ГЕРБ на власт е уволнен и остава без препитание, принуден да оцелява на минимална заплата от дребни службици тук-там. Калина (по отова време още носеща фамилията Котева) работи в телевизия "Алма Матер" за дребни пари. Липсата на финанси слага прът в колелата на любовта им, бракът е отложен за неопределено време.

Алекси намира връзки при друга номенклатурна наследница - тогавашната регионална министърка в кабинета "Борисов" Лиляна Павлова, която е готова да го настани на сладка държавна служба, но верен на социалистическите си идеали, Алекси отказва. Научавайки как е изтървал келепира, Калина му се развиква:
"Много си наивен Алексииии ! Многооо. Така хляб няма да ядеш цял живот", беснее къдравелката, че възлюбеният й е отказал на Лиляна Павлова да отиде на работа в МРРБ защото е от БСП.

Самата тя не страда от подобни скрупули, ще стане ясно по-нататък. Въпреки бизпаричието, налегнало семейството на Алекси, баща му опитва да омилостиви бъдещата снаха, съгласявайки се да прехвърли на нейно име семейна вила в Драгалевци и апартамент на пъпа на баровския кв. "Лозенец" в София. Пресметливост, на която всяка уважаваща себе си плеймейтка ще завиди, макар по онова време теглото на Константинова да гони стотака, съдейки по снимките й.

Не издържайки на скромния живот с Алекси, и въпреки щедростта на бъдещия свекър, тя го напуска и въпреки налятата си снага чевръсто се хваща с по-млад и доста по-богат момък. Това е настоящият й мъж Боян Бегов, от когото има дете. В началото на връзката им той също й дарява апартамент като залог за вечна любов. Прочее това е мъжът, който през януари т.г беше щракнат да я обарва перверзно по задника, в компанията на премиера Петков и вицепремиера Асен Василев.

След раздялата си с Алекси, Калина влиза в най-тясното обкръжение на друга видна фигура от ГЕРБ - тогавашният началник на кабинета "Борисов", Румяна Бъчварова (бивш вътрешен министър, а днес - посланик в Израел).

През 2013 г. първият кабинет на ГЕРБ е свален с улични протести, но това не спира кариерният ръст на отраканата мадама. "....Калина през март 2013г малко преди правителството на Орешарски да дойде на власт, бе назначена за съветник на служебнмия министър на икономиката ,енергетиката и туризма Асен Василев, с който наскоро се бе запознала. Василев съм го виждал в нейна компания един път и е много невзрачен човек и има характер на скрит злобар....", реди Алекси. Това не пречи на Константинова да влезе в борда на летище Стара Загора, където според одита на кабинета "Орешарски" е била причастна към източването му заедно с Асен Василев.

След връщането на ГЕРБ на власт, госпожицата продължава като съветник на Бъчварова докато не я забелязват от "Америка за България". Там е назначена в напреднала бременност и дефакто взема заплата без да ходи на работа, ако вярваме на бившия й. "....Калина се съгласи, когато и направиха предложение от фондация "Америка за България" да я назначат за екперт по частното предпиремачество, но тя не ходеше на работа там а взимаше майчински и то добра сума които по закон и се полагаха. После в 2019г като момченцето й стана на 1 година, Калина напусна фондация "Америка за България " и отиде на работа като търговски директор на кибер фирмата "Лог Сентинел", собственост на бившия й колега и съветник на Р.Бъчварова, Божидар Божанов. Там остана до 2021г., когато се сближи още повече с Асен Василев. Той я запознава с Кирил Петков, след което участваха в протестите от лятото на 2020г срещу Б.Борисов и тя стана служебен зам.министър на икономиката в първото правителство на Стефан Янев (Кирил Петков и Калина не са много близки, тя е по-позната до Василев, а чрез него на Петков, но напоследък нещо Калина и Василев не са заедно, освен служебно, защото Асен Василев държи връзки главно с Даниел и Виолета Лорер)....", уточнява авторът.

Въпреки, че останалото, както се казва, е история, си позволяваме да приложим още наколко цитата от Алекси, които допълват моралния облик на шармантната властничка, а и на още редица личности по върховете на държавното управление:

"....Щастливка донякъде излезе Калинчето. Тя, макар и да бе заместничка на Кирил Петков и от неговата партия, и дори каза преди няколко дена по "Нова тв", че ще се яви на изборите от "Продължаваме промяната", едно време подкрепи преиздента Румен Радев, за което и благодаря. А и се скара на бежанците-спекуланти от Украйна возещи се в мерцедеси дето Българския народ не е съувал. И се надявам все пак ако наесен дойдем на власт ние от "Български възход" след изборите Калина да ни подкрепи и да стане част от нашата партия...."

"И по природа и и по поведение и по възгледи, Калина е далеч от ренегата Кирил Петков, и мястото й не е в "Продължаваме промяната", макар че тя ще си реши какво да прави - аз само давам съвет. Сега някои ще кажат ама тя как така ти беше любов като идейно се разминавате - ти си русофил и искаш дружба между България и Русия , тя е привърженик на сътрудничетсвото на България със САЩ. Всъщност не е американфилка, а иска България да има развити отношения и с Русия..."

".....Тя беше спокойно и красиво дете. След промените баща и Борислав замина чрез приятели за САЩ и Австралия където като инженер последователно работи. Майката на Калина - Вера е също много приятен и любезен и възпитан човек и също е фармацефтка , освен отва те са по произход от Добрич от където сме и ние. И дядо ми Алекси Иванов и баба ми и негова съпруга Иванка протектираха приятелството ми с Калина, което стана основа на по късната ми връзка с нея..... "

"....Като се оженим ще ти бъда вярна до гроб както и до сега сме си .Запомни - много те обичам казваше на мен Калина и аз и отвръщах със същото...."

".....Въпреки това се заклех че ще се справим с трудностите в животът които ни съпътстваха. Но на онзи етап в моята област не можех да си намеря работа. Опитах да работя на половин щат в БСП 2010г., но от там ме държаха на работа 1 месец и след като ми платиха 400 лв., ми казаха че трябва да си потърся работа на друго място, и съжалявали че така е станало. Работих и в съюзника на БСП - БЗНС "Александър Стамболийкси" където правих описи на библиотеката на казионния БЗНС до 1989г., защото земеделците искаха да видят и знаят какво има в библиотеката на съюзния дом на ул.Врабча 1. И там останах 1 месец, и там ми дадоха 400 лв., и пак се оказах на улицата...."

"....Посрещнахме новата 2011г. с надежда, че ще се оженим с Калина. Баща ми Иван Иванов подготви документация с която трябваше да ни дари на мен част от апартамента в Лозенец, другата част на Калина , и цялата вила в Драгалевци се даряваше на Калина, но прехвърлянето струваше пари които нямахме ..."

"....През февруари 2011г. се видях с внучката на стар другар на дядо ми - Лиляна Павлова. Тя бе зам.министър на регионалното развитие и благоустройството а в септември 2011г. стана министър на този ресор. Тя ми предложи като и описах положението на мен и бъдещата ми жена Калина, да работим като експерти в регионалното министерство, в отдела за меджуанродни връзки. Аз отказах защото бях член на БСП, а партията ми бе в опозиция, пък и се чудех как може внучката на Георги и Лиляна Павлови, които бяха заклети комунисти, да стане член на антикомунистическа партия, каквато бе ГЕРБ..."

"...,Друг голям приятел на дядо ми беше бившият и последен за социализма до 1989г Главен редактор на вестник "Отечествен фронт" и член на ЦК на БКП Генчо Бъчваров. Към 2010г той бе възрастен човек , пенсионер , но научих че дъщеря му Румяна Бъчварова, която съм виждал, когато сме били на почивка на морето на пчивния домна ЦК на БКП и МС на "Златни пясъци" до 1989г, е началник на кабинета на министър-председателя от ГЕРБ Бойко Борисов. Отидох при бай Генчо както го наричах да го питам дали може да ми помогне за някава работа, а той каза че ще пита дъщеря си , защото е пенсионер и сам нищо не може да направи. На другият ден се срещнахме с дъщеря му Румяна и тя ми каза: В Министерския съвет има работа за куриери и за оператори на компютър- ако искаш идвай. Казах че ще обмисля и след 4 дни се обадих и отказах, защото Борисов бе говорил много остро в НС срещу Станишев и БСП, и въоръжените акции на Цветан Цветанов бяха в разгара, и аз се озлобих. Не предлагах на Калина тези позиции, защото ме беше страх, че ще я погълнат в ГЕРБ , ще я интегрират там и ще ме изостави...".

".... За това по взаимно съгласие и след като не си намерих работа заради желанието ми да остана верен на БСП, се разделихме с Калина в личен план, като си обещахме да работим всеки според своя ъгъл в политическа посока, и да станем един ден политически партньори - може би така ще е най добре за това какво бихме били ние двамата - казах аз в 2011 г. ...."

"...,.Дали Кирил Петков и Асен Василев са правилният избор за Калина - тя ще си реши, но е факт че работейки, тя го прави сърцато. За което я поздравявам сърдечно и и желая, както и на себе си, успех и щастие в политиката, и в личния живот...."

Източник: Crimesbg.com