Участник в Стани богат успя да стигне почти до финала на предаването и отвори въпроса за 100 000 лв., но се издъни и не успя да си тръгне с голямата печалба и да се окичи със славата на първия победител в родния вариант на играта. За сметка на това успя да прибере гарантираната печалба от 50 000 лева.

 

Журналист, агент на ДС за малко да си тръгне с голямата награда от „Стани богат“

 Съвсем скоро зрителите ще станат свидетели на феноменалната му игра, която е планирана да се излъчи между 10 и 14 април. Любомир Лазаров е човекът, демонстрирал впечатляващи знания. 68-годишният журналист оглавява интернет отдела на БНР през последните 20 години, а към днешна дата е пенсионер. Родом е от Пловдив и е завършил българска филология.

 

Оказва се обаче, че Любомир Лазаров е бил агент на ДС. Доносите на политическата милиция е правил под агентурния псевдоним „Михайлов“ и е свален от отчет чек през 1992 г. Вербуван е от Новаков на 20 септември 1980 г., когато е 28-годишен и е записан в архива на ДС под номер 59 025. В справка образец е записано, че е привлечен на идейно-политическа основа и е зачислен към Шесто управление на ДС. След като е огласен като агент, Лазаров се оттегля от активната журналистика и се мести на работа в радиото. Именно там се пенсионира преди четири години.

 

Журналист, агент на ДС за малко да си тръгне с голямата награда от „Стани богат“ - Снимка 2

Колегите му го определят като изключително образован и интелигентен човек. Попада в „Стани богат“, след като подал формуляр за участие по интернет. Застава срещу Михаил Билалов в средата на февруари. Едва не изгаря в един от първите рундове, но след това показва енциклопедични познания, с които изумява водещия. Един от последните въпроси е свързан с фонтан в Париж и Лазаров познава верния отговор. За всеки случай обаче използва жокер и се обажда на сина си.

 

За съжаление последният въпрос за 100 000 лева го препъва и той не успява да си тръгне с голямата награда от „Стани богат“.

Източник: Уикенд