Невероятно, но факт! Том Круз се раздели със сциентологията. Актьорът, който години наред беше известен именно с любовта си към противоречивата секта и нейните лидери, неочаквано прекрати отношенията си с тях. Новината предизвика огромно вълнение в социалните мрежи, а мнозина се чудят каква е причината за това.

Според спекулациите, Том се е отказал от сциентологията заради дъщеря си Сури. Той не е виждал детето откакто се раздели с майка й Кейти Холмс. Сега обаче Сури се превръща в красива млада жена, която скоро ще поеме сама пътя си в живота. И очевидно актьорът не иска да го зачеркне напълно от своя свят.

"Том остарява и започва да оценява колко са важни децата. Той се надява да изгради по-силна връзка със Сури, когато вече не е под влиянието на майка си. Не знам дали ще се случи, но е факт, че двамата трудно общуват. А той почти не е виждал детето след развода", споделят приятели на актьора.

Според тях звездата започнал да си дава сметка, че църквата го разделя от наистина важните неща като семейството и близките. И затова е взел решение да се посвети на други неща, най-вече на близките си.

Том не е посетил нито веднъж централата на сциентоложката църква в Британия, въпреки че от три години живее в Англия заради различните филмови проекти, по които работи. Не е ясно обаче дали това няма да се отрази зле на връзката му с другите му две деца — Конър и Изабела, които осинови по време на брака си с Никол Кидман. Изабел дори заема висок пост в централата на сциентоложката общност и без съмнение отделянето на баща й от църквата ще е голям удар за нея...