Васил Василев - Зуека от близо две години не живее у нас, а избяга с жена си и сина си в Испания. Знаем, че той има втори брак - ожени се за колежката си Ани Вичева, която му роди синче. Преди нея той имаше дългогодишен брак с режисьорката Нина Димитрова, от която е и първородната му щерка Девина Василева.

Именно Девина, с която Зуека беше в доста обтегнати отношения покрай развода си, му нанесе тежък удар днес. Младата дама, която учиш режисура в Англия, но едновременно с това и рисува, зашлеви публично баща си в ефир.

Девина отсече, че не харесва стила, в който рисува Зуека, а именно - наивизъм. "Не, не го харесвам наивизма. Единственият художник, чиито картини харесвам в този стил, е Лика Янко. Нека баща ми да не ми се сърди, но това не е моето", усмихва се момичето, без да я е грижа дали ще обиди и засегне баща си.

Е, Зуека не се обижда или поне го играе добре. Вместо това той редовно показва и хвали картините на Девина като твърди, че са много по-добри от неговите (за което можем доста да поспорим, но въпрос на вкус).

Има и друго - Зуека и Девина сравнително късно оправиха отношенията си и сега той не смее да й противоречи за нищо, за да не се отчуждят отново. Знаем, че момичето беше против новата връзка на баща си по онова време и за себе си беше напълно права.