От Нова са готови на всичко, за да разкарат основния си конкурент

Жестока война е на път да избухне с пълна сила в ТВ ефира. След като години наред двете медии си правеха мръсни номера, крадейки кадри и идеи една от друга, от Нова ТВ официално заявиха намеренията си спрямо конкурентите си през новия сезон.

[caption id="attachment_263314" align="alignleft" width="300"]Жестока война се задава между бТВ и Нова телевизия Жестока война се задава между бТВ и Нова телевизия[/caption]

От медията обявиха, че са твърдо решени да отвеят конкуренцията в лицето на другата телевизия по абсолютно всички аспекти. В това число и по отношение на новинарските емисии, където в момента бТВ са абсолютен лидер. Изпълнителният директор на "Нова броудкастинг груп" Дидие Щосел разкри целите на подопечната му медия в интервю за "24 часа".

Основната идея на телевизията е да се измъкне от имиджа си на медия, предлагаща основно развлекателни продукции и шоу предавания. С тази цел в последната година основният фокус на медията е върху развитието на сериозните предавания и новините. "Искаме да бъдем начело както в развлекателните предавания, така и в новините и публицистиката", не крие амбициите си Щосел. Именно с тази цел към медията бяха привлечени доказали се лица на конкурентната бТВ като Ани Салич и Виктор Николаев, предават от ПИК.