Шега принудила Елизабет втора да вземе крайно решение

Дясната ръка и личен дизайнер на Елизабет Втора Анджела Кели сподели любопитен момент от съвместната си работа с кралицата. Кели започва работа в Кралската резиденция през 1994-та година. Тя е първата придворна дама, на която Елизабет Втора е дала разрешение да напише мемоари за живота си в Бъкингамския дворец.

Безобидна шега

Именно в биографичната си книга "In The Other Side of the Coin: The Queen, the Dresser and the Wardrobe" дизайнерката разкрива как веднъж за малко не е останала без работа заради безобидна шега, която буквално е ужасила Нейно Величество, пише "The Mirror".

Кукабура

Кели разказва как по време на посещението си в Австралия през 2006-та година Елизабет Втора с огромно нетърпение очаквала да види Кукабура. За съжаление, така и не успяла да види нито една птица от този вид. След като узнала за желанието й, Кели купила от Сидни сладка играчка кукабура, но решила преди й да поднесе подаръка, да се позабавлява. "Имах предвид нещо, което мислех, че ще зарадва кралицата", казва тя. Прибирайки се в правителствения дом, в който Елизабет Втора била отседнала по време на пътуването си, дизайнерката сложила птичето играчка в клетка, която закачила на прозореца. След това извикала кралицата и й съобщила, че е видяла забавна птица. Елизабет Втора веднага разпознала пернатото и започнала да протестира упорито, когато една от придворните понечила да отвори клетката. "Не! Не го прави, тя ще излети!", възкликнала кралската особа. След тези думи Кели се обърнала към Нейно Величество и с най-сериозен тон й съобщила, че птицата е мъртва. Тъй като думите й ужасили кралицата, дизайнерката побързала да добави, че това е просто шега. "Тя каза само две думи: "Уволнена си", спомня си Кели. [caption id="attachment_655617" align="aligncenter" width="300"]Жестока шега ужасила Елизабет Втора сн. YouTube Жестока шега ужасила Елизабет Втора сн. YouTube[/caption] Тя признава, че всичко това я накарало да се смее страшно много, а кралицата дори се оплакала на съпруга си. В крайна сметка тя взела играчката със себе си и сега птичето лежи на дивана в личния й хол в замъка Уиндзор, предават от jenata.blitz.bg.