Орхан Мурад и Шенай се развеждат след 20-годишен брак

Казват, че когато бедността чука на вратата, любовта скача през прозореца. Горе-долу така е станало и в музикалното семейство на Орхан Мурад и Шенай. Само преди дни стана ясно, че краля на фолк баладите е пред развод с красивата си съпруга, след близо 20-годишен брак, който минаваше за безоблачен. Оказва се обаче, че ситуацията не е била никак розова...

Скандали

Скандалите между родителите на тийнейджърския идол Сузанита не били от скоро. Досущ като два остри камъка певецът и жена му намирали повод за кавги ежедневно, в това число и заради скандалния имидж на малката си щерка. Таткото настоявал да бъде по-консервативен тип момиче и да залята над учението, докато майката стимулирала всякакви публични изяви на малката Сузи. След обявяването на извънредното положение преди година и затварянето на концертни зали и заведения положението станало емоционално нетърпимо и безпарично. Орхан Мурад се чудел как да издържа семейството си, защото участията изведнъж секнали. Поканите за частни партита се броели на пръсти. Приятели му звънели по телефона, за да отказват ангажименти, притеснени от разрастващата се пандемия. Обяснявали, че са в трудно положение и не могат да му осигурят "поле за изява".

Тежко лято

Лятото на 2020-та година било сред най-тежките финансово за певеца. Върху раменете му тежала изхранването на цялата фамилия. Орхан покривал всички разходи на Сузанита и на кака й Александра. Обезпечавал откъм всякакъв вид битовизми съпругата си, която се опитвала да върти дребен бизнес с магазин за дрехи и да си докарва някой лев като шофьор на такси. Отчаяна от финансовото положения на главата на семейството, в началото на януари 2021-ва година тя пуснала обява в интернет със съдържание: "Предлагам почасово гледане на деца. С много любов, грижа и забава". Вместо да бъде засипана с оферти, госпожата получила гневни коментари от жени, които твърдели, че не искат детегледачка, която да учи малките на разврат и която собствената си дъщеря не е могла да възпита правилно. Тези думи много наранили чувствителната Шенай, казват близките й. Около новогодишните празници двамата съпрузи тотално се изпокарали. Участия нямало никакви, а единственият финансов приход била заплатата на Орхан от Кърджалийския театър, където той се изявява като музикален ръководител, а понякога бил канен и на участия в спектакли. Шенай, която също е певица, живеела на принципа "Чуждото е общо, моето си е мое", когато ставало въпрос за финансова подкрепа. Блондинката не изпускала повод да намекне на известия си мъж, че трябва да се организира и да бъде по-активен.

Заплахи за развод

Критикувала го, че се събира на по чашка с приятели, а не намира начин да изкарва пачки като едно време. Упреците идвали в повече на изпълнителя на "Хиляди слънца". Двамата започнали да се заплашват с развод. Един ден седнали на масата и се разбрали, че повече не могат да живеят под общ покрив.

Инициатор на раздялата

Инициатор за раздялата била Шенай. Блондинката била убедена, че може да се справя и сама в живота. Покрай Орхан имала създадени доста контакти. Познавала се с бизнесмени от ресторантьорски бранш, по чиито партита била пяла заедно с мъжа си. Вярвала, че все ще се намери приятел, който да й подаде ръка. Сузанита и кака й Алекс, която в момента е бременна и чака първата си рожба, застанали на страната на майка си. Изпълнителката на "Луцифер и Буда" била убедена, че за напред ще изкарва доста по-сносни хонорари от сегашните. Тя се хвалела, че може да се справя и сама, въпреки че реализацията на нова песен и клип излизала няколко хилядарки.

Години на лишения

Шенай не можела да се примири с мисълта, че предстоят години на лишения, защото краят на пандемията така и не се виждал. Единственото нещо, което пълнело сърцето й с надежда за добро било, че скоро ще има внук, писа "Уикенд".

Бивши половинки

Орхан Мурад и Шенай сключват граждански брак през септември 2002 година. Плод на любовта им е скандалната Сузанита. Преди това и двамата имат горчив опит с бившите си половинки. Шени е изоставена от бащата на Александра с малко дете на ръце. Орхан пък е обран до шушка от Антоанета, жената, с която дълго време живее на семейни начала. Хитрушата успява да измъкне под носа му 350 000 долара, а след това да избяга в чужбина. Сърцето на Мурад е тотално разбито от случката. Предаден, изоставен и беден, той няма сили да твори музика. Почва почти от нулата с помощта на приятели. Запознава се с Шенай и без колебание й предлага брак, убеден, че това е точната жена за него. "Прежалих всичко, не искам да се сещам за това същество - Антоанета. Радвам се, че макар и по този начин, се отървах от нея. Бях добър, наивен, спасявайки я от глад и мизерия в началото на нашата връзка, съм си мислил, че до мене имам човек. Уви, сбъркал съм. Слава Богу, че така стана, защото сега животът ми е съвсем друг и съм наистина щастлив. Щастлив съм, че имам сегашната си жена - Шени и семейството, което създадохме. Имам малко, но истински приятели, на които мога да разчитам - и те на мене надявам се, супер много и верни почитатели, на чиято любов също се радвам и няма какво да желая повече", е заявявал в свои интервюта бащата на Сузанита. [caption id="attachment_660320" align="aligncenter" width="199"]Орхан Мурад и Шенай се развеждат след 20-годишен брак сн. hotarena.net Орхан Мурад и Шенай се развеждат след 20-годишен брак сн. hotarena.net[/caption] За съжаление, втората му сериозна връзка също претърпява крах. Очаква се разводът да стане факт по взаимно съгласие, но вероятно ще има делба. В пристъп на ярост Шенай е изтрила всичките общи снимки във Фейсбука си,  без да запази копия. Орхан пък публикува само баладични песни, а в статуса му все още пише че е женен, предават от hotarena.net.