Мирка Федерер е по-известна като съпругата на най-успешния тенисист в света Роджър Федерер. Мнозина казват, че тя е много повече от съпруга на шампион и той  дължи успехите  си на нея.

Малко са тези които знаят, че нейното име е Мирослава Вавринец и е дъщеря на емигранти от Словакия, когато била малка. И тя като съпруга си започва да тренира тенис по убеждението на Мартина Навратилова.

Неин най-голям успех е 76-то место в световната ранг листа при жените през 2001г. Но се запознава година по късно с Роджър на Олимпиадата в Сидни.

По-интересен е факта, че по това време Мирка била сгодена за арабски богаташ. Тя обаче го  зарязва и пада в обятията на тенисиста.

Жената на Федерер се стопи откакто той спря да играе тенис (Вижте колко отслабна Мирка – Снимки)

Когато започват да се срещат Федерер не знае, че тя е сгодена. Мирка му каза по-късно когато се откачи от арабина.

Тя се отказва от тениса заради контузия на крака. Двамата се женят в Базел на интимна церемония. Днес те са родители на 4 деца, а Мирка често е критикувана за наднорменото си тегло. За това я нарекоха жена без комплекси.

Жената на Федерер се стопи откакто той спря да играе тенис (Вижте колко отслабна Мирка – Снимки) - Снимка 2

Жената на Федерер се стопи откакто той спря да играе тенис (Вижте колко отслабна Мирка – Снимки) - Снимка 3

Но за всеобща изненада Мирка  се появи на Гран При Формула 1 в Маями и изненада всички – видимо отслабнала и с руса коса. Като показа, че щом се захване с нещо го постига до край.