Уилям и Хари продължават да се карат твърди кралския биограф Чарлз Рей. По думите му, двамата биха наранили неимоверно майка си, принцеса Даяна, защото тя до последно се е борила те да са в добри отношения.

"За покойната принцеса беше изключително важно децата й да не страдат заради короната. Ако за другите Уилям беше бъдещият крал, а Хари — просто резерва, за нея беше много важно да се разбират като братя. Тя виждаше как короната се е отразила на семейството на Чарлз и не искаше синовете й да се отчуждават. За съжаление през последните години, Хари ясно показва, че с Уилям имат проблеми и то изключително сериозни", казва още Рей.

Той допълва, че двамата принцове са забравили завета на майка си и се държат като двойка парвенюта. "Уилям беше много близък с Хари, но се ожени… Нормално е новото семейство и децата да са негов пръв приоритет. Хари се надяваше, че с Меган ще открие същото щастие и ще може да се радва на едно прекрасно и пълноценно семейство. Както и че двамата ще успеят да създадат наистина една перфектна връзка със съпругите си. Меган обаче се оказа твърде жадна за внимание и слава, и твърде много американка. За нея беше много трудно да свикне  с почти средновековните ограничения на двореца. И това се отрази и върху отношенията между братята", допълва биографът.

Към днешна дата е под въпрос дори връщането на Хари в Англия през май. "Не е ясно дали ще дойде. Ако не дойде, това ще е ясен знак, че той е сложил кръст на семейството си", казва Рей.