Верните фенове на „Куин“ знаят, че Мери Остин е единствената жена, с която Фреди Меркюри има връзка, преди да признае за хомосексуалността си през 1976 г. Към края на живота си британският музикант призна, че Мери е любовта на живота му. И хич не е изненадващо, че през ноември 1991 г. той й остави половината от състоянието си от 75 млн лири, включително къща за 20 милиона паунда в Западен Лондон.

Последното желание на Фреди Меркюри беше да бъде кремиран, а Остин да съхранява праха му на тайно място. Звездата се страхува, че гробът му ще бъде осквернен заради религиозните му възгледи. Запознати знаят, че семейството на Фреди изповядва една от най-древните религии зороастризма.

С години Мери пази урната му в дома си, обаче в началото на новия век скрива останките на място, което все още не е известно дори на семейството на Фреди. Всички опити на родителите на певеца, на хиляди фенове и на екипа на филма „Бохемска рапсодия“ да разкрият тайната, удрят на камък.

„Ще отнеса мястото, където са останките на Фреди в гроба. Скоро ще бъдем отново заедно“ – твърди грозноватата дама, която днес е на почти 73 години. Запознават се, когато са много млади и без пари. Мери е на 19, а Фреди е с 5 години по голям и тъкмо започва своята кариера. Двамата живеят заедно в скромен едностаен апартамент. През 1973 г. по времето, когато излиза дебютният албум на „Куин“, той й предлага брак, но дамата категорично отказва.

Защо Фреди Меркюри остана без гроб и феновете няма къде да сведат глави?

Мери Остин първа научава, че Фреди е болен от СПИН. Тя е и човекът, който държеше ръката му на смъртното му легло 4 години по-късно.

Източник: „Уикенд“