Мел Гибсън, холивудска легенда, известен с невероятната си актьорска и режисьорска кариера, е също така и отдаден баща на девет деца. Между натоварения си професионален живот Мел намира време за голямото си семейство, което включва дъщерите Хана и Лусия и синовете Кристиан, Едуард, Уилям, Луис, Майло, Томас и Ларс. HELLO! разглежда отблизо децата на Мел и уникалния живот, който те са си създали.

Най-малкото дете на Мел, Ларс Джерард, се ражда на 22 януари 2017 г. в Лос Анджелис, което го прави деветото дете на Мел и първото за партньорката му Розалинд Рос. Двойката, която започва да се среща през 2014 г., има значителна възрастова разлика, като Мел е с 34 години по-възрастен от Розалинд. Въпреки това връзката им остава силна и те посрещат Ларс три години след запознанството си.

През септември 2016 г. двойката обяви, че очаква първото си дете заедно, а след раждането на Ларс семейството до голяма степен остана извън светлината на прожекторите. Мел е изразявал радостта си, че отново е баща на по-късен етап от живота си, като е ценял времето с най-малкия си син.

Лучия, родена на 30 октомври 2009 г., е втората дъщеря на Мел и негово дете от руската музикантка Оксана Григориева. Връзката на Мел и Оксана обаче е изпълнена с драма и приключва през 2010 г. след силно разгласена битка за попечителство. Въпреки предизвикателствата, Мел и Оксана остават съвместни родители на Лусия, която споделя близка връзка с майка си.

Роден на 14 април 1999 г. в Лос Анджелис, Томас е най-малкото дете на Мел от първата му съпруга Робин Мур. Той е само малко момче, когато родителите му се развеждат през 2009 г. след близо три десетилетия брак. За разлика от някои от по-големите си братя и сестри, Томас води сравнително личен живот, избягвайки светлината на прожекторите, която често съпътства известния му баща.

Майло, роден на 16 ноември 1990 г. в Австралия, е един от шестимата синове на Мел и Робин и тръгва по стъпките на баща си, като прави актьорска кариера. След като първоначално работи като масажист и електротехник, Майло взема смелото решение да се насочи към актьорството - ход, който се отплаща.

Луи, роден през 1988 г. в Австралия, си е извоювал собствена ниша като режисьор. След като завършва филмовата специалност в университета Чапман в Калифорния, Луи режисира няколко независими филма на ужасите, сред които „Щастлив лов“ и „Манифест Уест“. Луи си сътрудничи и с брат си Майло, като го режисира в Manifest West.

Уилям, роден през 1985 г., е едно от по-особените деца на Мел и Робин. За живота на Уил не се знае много, тъй като той се старае да не попада в полезрението на обществеността. Ясно е обаче, че той споделя близка връзка с братята и сестрите си, като по-малкият брат Майло отпразнува Уил на Националния ден на братята и сестрите през 2019 г. В прочувствен пост Майло сподели семейни снимки и написа: „Семейството е за цял живот; дръжте ги близо, те са тези, които се надявам да останат“.

Едуард, роден на 2 юни 1982 г., е един от синовете близнаци на Мел и Робин. Подобно на своя брат близнак Кристиан, Едуард е роден в Австралия и оттогава води по-спокоен живот в сравнение с някои от братята и сестрите си. Той изучава духане на стъкло в Калифорнийския колеж по изкуствата в Сан Франциско, а сега ръководи бизнес, наречен Natural Edge, в който продава мебели, изработени от възстановени дървени плочи, внесени от Фиджи.

Кристиан, братът близнак на Едуард, е поел по различен път и работи зад кулисите на филмовата индустрия. Крисчън е работил като оператор в няколко телевизионни сериала и филми, включително в някои от проектите на баща му като Hacksaw Ridge и Daddy's Home 2. Според информацията в Инстаграм Кристиан разделя времето си между Лос Анджелис и Мексико сити, където обича да работи на открито и да улавя красотата на природата.

Най-голямото дете на Мел, Хана, е родена на 24 ноември 1980 г. в Австралия. Въпреки че Мел пропуска раждането ѝ заради снимките на „Галиполи“ в Египет, Хана поддържа близки отношения с баща си. Тя работи като асистент на продукцията на филмите му „Патриотът“ и „Какво искат жените“, а също така прави кариера като гримьор.
Източник: hello.com