Само след няколко дни ще се навършат 29 години, откакто куршум в главата приключи земния път на рок иконата Кърт Кобейн, но сензационните версии за смърта на музиканта не стихват. Напротив – съвсем наскоро масло в огъня наля канадският разследващ журналист Йън Халперин с премиерата на новата си книга: „Случаят приключен: Убийството на Кобейн“. Според него фронтменът на „Нирвана“ няма как да се е самоубил, тъй като във фаталния ден бил твърде дрогиран, за да дръпне сам спусъка на пушката.

„Не обвинявам никого в убийството, но предизвиквам Кортни Лав да мине пред детектор на лъжата. Ще платя теста лично, ако трябва. И ако го издържи, сам ще наема един билборт на „Таймс Скуеър“, на който ще пише: „Кортни Лав е невинна, извинявам се за подозрението“ – заявява Халперин.

Кърт Кобейн бе открит в лятната си къща мъртъв, прострелян в главата, а до него бе намерена пушка „Ремингтън“. Според журналиста фронтменът на „Нирвана“ няма как сам да е произвел фаталния изстрел, а някой се е възползвал от неадекватното му състояние, за да го убие.

Версията, че Кобейн е убит, а не се е самоубил, никога не е била разследвана от полицията. Вдовицата на Кобейн - Кортни Лав, никога не е била заподозряна по този случай.

Източник: „Уикенд“