Йорданка Христова признава, че се вълнува за предстоящия й концерт, но не е притеснена.

Работи, доколкото й позволяват силите и възможностите, съобразява се и с физиологичните показатели. Никога не е обичала да прекалява с изяви и да се преуморява. Винаги е държала да е във форма пред публиката.

 

Твърди, че не се усеща на 80 години и на моменти се чувства много по-млада. Напоследък е все по-замислена, а предвид факта, че светът около нас ври и кипи, емоциите са преобладаващо отрицателни. По дух обаче се чувства много по-млада от наборите си.

 

Тази година отбелязва и 60 години на сцена. По този повод признава, че не са й липсвали трудности. По отношение на облеклото отбелязва, че е променила доста стила си за това време – преди ходела „много дамски облечена“ и изглеждала по-голяма от годините си, искала да е така. Обича детайлите и аксесоарите. Любими са й шаловете, пончото, каскетите, козирките и шапките.

 

Навремето ходела на 7-8 сантиметрови токове и ненавиждала маратонките.

Към днешна дата обаче има 18 чифта чехли и маратонки. На улицата винаги е с удобни маратонки и анцуг. За това, че все още продължава да излиза на сцената с токчета, плаща със скърцането на коленете.

 

Йорданка Христова се вълнува за предстоящия ѝ концерт

 

Грижи се за кожата си като задължително всяка вечер се разгримира и нанася подходящия крем. Повече от 20 години спазва донякъде източната философия и още от леглото започва с редуцирани упражнения. От години се храни само с постна храна, като цяло вечеря преди 20 ч. и в никакъв случай не си позволява да преяжда.

 

Предвид възрастта, мечтае да стане баба. По отношение на къщата на покойния й свекър Григор Стоичков в кв. „Бояна“, за която имали спорове разкрива, че синът й платил половината дял на девер й Венелин и домът вече е техен. 

Източник: Уикенд