Ясемин Ален, която българските зрители познават от сериала „Милост“, се залюби с бивш агент на ФБР. Избраникът й – турчинът Ердал Кая, дълги години работел в САЩ, а когато изтекъл договорът му с американската агенция за разследвания, се завърнал край Босфора. Сега двамата с актрисата са неразделни, а любимото им общо хоби е да гърмят по мишени в истанбулско стрелбище като същински мистър и мисис Смит.

Госпожица Ясемин Ален е родена през 1989 г. в Лондон – припомнят запознати с биографията й. Баща й е британец, а майка й – туркиня. Още като съвсем малка Ясемин се мести в Турция, но на 11 отново сменя жителството си – отива в Австралия. Там завършва и висшето си образование – в университета в Куинсланд, специалност „Кино и телевизия“.

След поредното си завръщане в Турция, Ясемин става рекламно лице на „Лореал“. С парите, които спечелва стартира собствен бизнес с ювелирни изделия.

Преди 10-ина години актрисата нашумя като Ърмак Туналъ в сериала „Милост“. Впоследствие изигра и един от най-плътните си образи – Дефне Султан в епичния исторически сериал „Великолепният век“.

Преди да се залюби с ФБР агента, красавицата имаше няколко нашумели любовни афери – тя беше интимна с модела Арман Оуз и с колегата си Толга Гюлеч.

Източник: „Уикенд“