Яна Маринова се похвали с порасналия си син Никола, който дори заминал за Гана като учител на африканските деца. Така и не става ясно колко дълъг ще е престоят му там, но Яна е горда и с това, че от 14-годишен Никола живее сам на пансион в Германия, където заминава да учи.

 

Той е единственият й син от първия й брак с Богомил Маринов – Боте, който издъхна преди 5 години. Към днешна дата тя е омъжена за боксьора Тихомир Винчев, но рядко говори за личния си живот, тъй като предпочита фокусът да е насочен към професията й.

 

Актрисата не крие, че тя самата има да учи много от сина си. Посочва, че от това, което синът й е споделял за училището в Германия, най-силно впечатление й направила желязната дисциплина, а някои от учителите, които най-много му допадали – на по 20-тина години, със знания, хъс, умения и увлекателни истории за споделяне. В случай, че ученик си позволи да говори неуважително на някой от учителите, то той бива наказан с предупреждения, които при неспазване водят до изключване от учебното заведение.

Това далеч не означава, че не можеш да спориш с учителя си по даден предмет или по морален казус, но само с издържани аргументи и поведение. Ако пък учениците бъдат хванати в употреба на наркотици, биват изгонени от училището, без каквото и да било предупреждение. За употреба на алкохол и неподобаващо поведение, също получават съответните наказания, водещи до повтаряне на годината и т.н.

 

Яна Маринова не крие, че мечтае същото да се случи и у нас и дори не вижда смисъл да посочва проблемите, тъй като всички ги знаем много добре.  

През годините получава множество упреци, че при развода си с Богомил оставя сина си при него. Тя обаче признава, че по онова време имала изключително много ангажименти и нямало как да се грижи пълноценно за детето.

 

Към днешна дата, когато Никола е в България, тя се старае да прекарва максимално дълго време с него. Никола и Тихомир, който има дъщеря от първия си брак, се разбират отлично. Според думите на Яна, всички се чувстват като едно голямо семейство.

Източник: Уикенд