Същински взрив предизвика публикация на Ирина Тенчева в мрежата преди минути. В нея половинката на Иван Христов отсече, че празнува два месеца без алкохол и се чувства щастлива от това. Близо 60 дни тя е карала само на безалкохолно и смята да продължи така.

"Край! Приключих с алкохола! Опознах себе си, намерих се и осъзнах, че това, което съм смятала за бохемски и културен признак, е било просто навик. Но този навик те прави зависим, а някои хора не могат да се отърват от "прегръдката" му цял живот", написа Ирина.

Тя заяви, че евентуално може да си позволи да преглътне няколко капки вино или половин коктейл по различни поводи, но ще гледа да не са повече от два или три пъти в годината. А помним, че доскоро дори когато готвеше нещо, Тенчева си сипваше чаша винце и кулинарстваше по мерак.

Потребители в нета останаха сащисани, защото за да обяви нещо подобно, то значи, че е имала или е била напът да придобие зависимост към чашката. Кой човек, който не пие или пие от дъжд на вятър, би отделил време за подобен пост...

"Иван Христов навремето е бил заклето пиянде и той самият го казваше, тогава беше още с Вихра Петрова. Значи и с Ирина са си поркали, но вече по домашно и с по-малки ексцесии", коментират в мрежата.