Битката за сърцето на Евгени Генчев в "Ергенът" става все по-ожесточена. С намаляването на броя на кандидатките и броените дни, оставащи до големия финал, всичко вече е на "живот и смърт". Момичетата го играят влюбени, приятелствата едно по едно "падат" - нормално.

Това, което не е нормално обаче, както според зрителите, така и според самия пианист, е поведението на Елена. Набедената за "интелектуалката" на формата Елена-Антоанета доскоро се представяше като най-зрялата и уравновесена участничка.

Затова и думите, които тя изрича по адрес на Генчев и себе си, действително шокираха всички. Елена показа поведение, което не може да се определи като психически стабилно и адекватно. Тя заяви и бе чута от всички (после ще повтори думите си), че каквото и да направи Евгени, която и от дамите да избере за своя спътница в живота, тя няма да се откаже и ще го преследва до последно.

"Какво си мислите вие?! Ами ако ви кажа, че няма да се откажа от него и ще се боря да ви го отнема, дори и друга да е победителката?! Защото ще го направя. Точно това ще направя, няма да го пусна", заяви остро Елена, а останалите се опулиха.

"От няколко места се чу, че тя вече се е преместила в Пловдив след предаването, така че горкият Евгени! В чудо се видя с тази мома", разбъбриха се и източници, близки до пианиста.