Война за 2 милиарда долара скара членовете на семейство Джексън. Наследниците на Майкъл Джексън са в правна битка с роднините си, за да защитят наследството си. Пари, Принс Майкъл и Бланкет демонстрират, че са твърдо решени да опазят наследството си от посегателствата на роднините си.


Войната избухна с нова сила, след като тази седмица стана ясно, че Бланкет Джаксън е забранил на баба си Катрин да използва парите от наследството за поредната съдебна битка. Двамата водят пореден съдебен процес срещу роднините си, но този път синът на Джако наредил на 93-годишната си баба "да спре да харчи парите им и да използва собствената си издръжка, ако иска да продължава със съдебните дела", се казва в твърденията на приближените им.

Катрин Джексън, която е на 93 години вече, е във война със семейството си от години. Близките й са в конфликт заради това кой има права върху състоянието на Джако. Децата й дори обвиниха адвокатите на Майкъл, че са подправили подписа му, за да осигурят контрол върху наследството. А след това са използвали майка им, за да могат да го управляват.

Парис, Принс и Бланкет дадоха обща пресконференция, в която заявиха, че подкрепят екипа на баща си и няма да допуснат подобно посегателство върху баба си.

Джако определи майка си като попечител върху децата му, а също така й остави и 40% от собственото си състояние. Останалите 40% даде на децата си, а остатъкът разпредели между благотворителни организации по негов избор. До момента адвокатите му са удвоили състоянието му до над 2 милиарда долара. Примамлива възможност за всички роднини, които искаха да контролират парите чрез децата му, но не успяха.