Волен Сидеров изригна като вулкан в профила си в мрежата!

Лидерът на Атака - Волен Сидеров разтърси мрежата преди часове. Той изригна като вулкан и настоя за незабавната оставка на Валери Симеонов. С когото, помним отлично, бяха в доста близки разбирания и идеи навремето. [caption id="attachment_563151" align="aligncenter" width="300"]Волен Сидеров Волен Сидеров иска незабавната оставка на Валери Симеонов[/caption]

"На първо място сме по лоша демография - Симеонов отговаря точно за това. Хайде, ако обича, да се ориентира в тази посока. Ако не може, да се търси човек, който може, че той се е ориентирал само в Слънчев бряг. Наесен ще съм на всяко заседание на кабинета, за да стопирам лобистките идеи.

В Созопол ходя от ученик и като отида, там всичко се знае. Сега ми казаха, че този Паздеров се падал далечен роднина на Валери Симеонов. И той го използва и е под шпицкоманда. Шефът на полицията също изпълнявал всичко под шпицкоманда.

Всичко това се прави срещу няколко определени заведения. Симеонов казва, че те са незаконни, но се оказва, че не е така. Питам сега Симеонов: ще подаде ли оставка, защото държавната инспекция го е опровергала? Ако има достойнство, да я подаде.

Миналата година вицепремиерът Симеонов изви ръцете на правителството да приемат план за Пирин. Тези, които го защитаваха пред медиите - и Валери Симеонов, и министър Нено Димов, ще подадат ли оставки, след като планът е отхвърлен от съда. Това не е лична война с никого, но много мразя, когато някой ми се прави на шериф и смята, че държавата му е бащиния. Не, не му е. Казвам го към правителството: ако не се вслушат в моите съвети - а аз съм най-опитният и дори и най-големият от там на години, кабинетът няма да има добро бъдеще. Аз искам да им дам съвет от своя опит. Министър-председателят трябва да пита Симеонов: Ти защо изпращаш полицаи и шпицкоманди, за да фалират определени заведения и да ги вземе някой от хората на вицепремиера. Симеонов има един съветник - Георги Николов.

Този човек е загубил преди година или две апартхотел на Слънчев бряг и сега се възползва от Симеонов. Те са забъркани една група хотелиери и братя Диневи, при които Симеонов ходи да си почива. Тяхното заведение дъни музика цяла нощ и никой не отива да ги спира. Ние обещахме полиция във всяко село, за да може да се бори с битовата престъпност, а не полиция пред всяко заведение, което е интересно за някой приближен до вицепремиера.

Всичко, което сега се прави, не отговаря на подписаното. Какво точно ще стане занапред, зависи от премиера, не от мен. Идеята беше колегите ми от коалицията "Обединени патриоти" да бъдат в изпълнителната власт за общото добруване на българите. Това е работата на правителството. Ето, че една година болницата в Ямбол чака одобрение и такива случаи има много, а не го казвам само защото ми е роден град. Става въпрос за някакви 12 млн. лева. И аз седя като момченце там и им казвам: Хайде, дайте да решим проблема! А те отговарят: Да, да и добре. Ми то вече година и нещо е това правителство. Ще се изтъркули мандатът и ще има: А, то не остана, бе! Нека да видим как ще влезе само̀ ВМРО или НФСБ - това никога няма да стане. “Атака” може. “Атака” си е “Атака”. Мога да работя и сам и в коалиция. Мога да направя от лайното тухла. Сега, когато македонският премиер Зоран Заев си позволи да дрънка небивалици, че Илинденско-Преображенското въстание е македонско, имаше мълчание дори от ВМРО. Не се получи официално извинение така, както си трябва. Но смятам, че ситуацията с договора с Македония трябва да се проучи. Това, което знам юридически, е, че към договора с Македония може да се приложи анекс. Трябва да се предложи Македония по никакъв начин да не може да спекулира с историята. Мисля, че такова нещо може да се предложи и да видим на какво основание тя ще откаже", заяви категорично Волен Сидеров.