Волен Сидеров открито се присмя на вестник "24 часа" и Валери Симеонов!

Лидерът на Атака Волен Сидеров се изгаври с медиите и в частност вестник "24 часа". Които, по думите му, не можели да заспят, без да надникнат в профила на Валери Симеонов в мрежата. Сидеров размаза за пореден път и самият г-н Шум, ето какво заяви: [caption id="attachment_563571" align="aligncenter" width="300"]Волен Сидеров Волен Сидеров се присмя на родните медии[/caption]

"Предлагам на 24 часа да открие рубрика “Право, куме, в очи!”, през която да тече епистоларният ни диалог с вицепремиера Валери Симеонов. Аз просто не знаех, че неговият фейсбук е задължителен за всички медии – като станат сутрин, да го отворят и да го цитират до сричка. И сега след тази моя дописка ще има поредно есе във вицепремиерския фейс, така че – направо рубрика!

Последното произведение на словесното изкуство от Валериевия фейс ме разтърси. Емоционално и структуралистично. Ако бях Ролан Барт, щях да кажа, че на чиновниците трябва да им се забрани да пишат в публичното пространство. Трябва да има някакъв уред, който да измерва вредността от техните изказвания и текстове. Да не ми се обиди Валери, че го наричам чиновник – и на мен ми стана малко криво, че в есето му съм наречен “депутатът Сидеров”, а не “най-добрият политик на нашето време”, както ми казваше преди години. Но, млъкни, сърце! Имаме важни държавни дела да вършим! Например да затворим две заведения, защото наши близки и бизнес съдружници имат апетити към тях и искат да ги вземат на безценица. Как? Като ги фалираш. Как става? Изпращаш патрулка да стои всеки ден и нощ пред заведението, което искаш да придобиеш, то остава без клиентела, фалира и се предлага на пазара с лошия имидж на преследвано от властта място.

Никой не го иска и цената му пада като на турската лира. Накрая се явява купувач и казва: “Айде, от мен да мине, ще го взема… за 100 лева… и да знаеш, правя го от добро сърце – все пак това беше най-оборотното заведение тук.”

Ето така става и това е целта на държавния терор срещу няколко заведения на Слънчев бряг, в Созопол и във Варна. Никакъв шум, никакви грижи за здравето и съня на курортистите не занимават държавните дейци по ликвидацията.

След като сменят собствениците, същите увеселителни места ще зазвучат с двойна сила и никой няма да им прави проверки. Така както става и сега на определени, покровителствани от вицепремиери обекти. Ще отнеме много място да засичам неверните места в есето на Валери Симеонов, с което ме определя, общо взето, като лош човек, който тормози неговите любими чиновници от РЗИ - Бургас, и от ОД на МВР - Бургас.

А той така добре ги действаше както старшина млад войник да тормозят част от българския бизнес за сметка на друга част. И ето го сега Волен – отишъл в Бургас да измъчва верния Паздеров с въпроси. На всичкото отгоре екип на тв “Алфа” засече как Симеонов дава разпореждания на Паздеров като пряк началник, а след като разбрал, че екипът на “Алфа” е там, му наредил: “Изгони ги тия!” В устрема си да ме разобличи, екскумът се разобличава сам: “След като изисках и се запознах с пълната документация по повод действията на РЗИ - Бургас, и ОД на МВР - Бургас, държа да изнеса следните факти и обстоятелства, опровергаващи твърденията на депутата” (бивш най-добър политик на нашето време – б. а.).

С какво си се запознал, Валери, не знам, но следващото ти изречение гласи: “Не отговаря на истината, че спирането на експлоатацията на заведенията “Какаов плаж” в Слънчев бряг и “Хедон” на плаж “Каваците” в Созопол е извършено без изготвянето на необходимата документация ...” Отговаря, отговаря и това тепърва ще става ясно, но дяволът е в детайлите.

А тук детайлът, който показва, че нищо не си проучил, е фактът, че “Хедон” се намира на плаж Харманите, не на Каваците. Има все пак към 5-6 км разлика. Но какво са 5 км за големите държавници? Те се движат в мощни лимузини със син буркан и НСО им разчиства пътя. Пейзажът наоколо се слива при високата скорост. Важното е, че който трябва, е ударен. Като в стария виц: “В конгресната зала на КПСС един делегат шепне на друг: “Убили са Киров!”, другият недочува и пита “Кого, кого са убили?” Абе, когото трябва, него…”, обобщил колегата. След този фактологически конфуз смятам за излишно да правя анализ на останалата част от есето на Валери. Ще кажа само, че ще продължа да разобличавам използването на дължавна власт за частни бизнес интереси.

Всеки, който ме познава, знае, че съм биткаджия, направил съм достатъчно, за да имам правото да изисквам, да настоявам и да критикувам действията на изпълнителната власт.

На която сме дали доверие да работи за стандарта на българите, за връщането на младите ни сънародници. А не за гоненето им, за демографския въпрос, където сме най-зле в Европа, за европейски доходи и пенсии и за по-силен, а не по-слаб български бизнес", пише Волен Сидеров.