Оказва се, че актьорът Петър Дочев, който зае овакантеното от Сашо Кадиев място в предаването „Преди обед“ по bTV, многократно се е замислял да емигрира.

 

Признава, че гледа навън, но на практика не прави нищо по въпроса. Новоизлюпеният водещ обожава пътуванията и е посетил много държави, в това число и по-далечни като Аржентина и Бразилия. Колкото и положителни емоции да му носят тези воаяжи обаче, засега предпочита да се завръща в родината си.

 

Точно преди да го одобрят за работата в bTV,  Петър планира да замине за САЩ по работа. Очертава се да стои там около 6-7 месеца. „Беше свързано с мой дългогодишен проект. Когато му дойде времето, ще разкажа повече за него”, обяснява актьорът. В крайна сметка той решава да започне в „Преди обед”, защото това е голяма възможност за него да стане по-популярно и разпознаваемо лице.

 

Отначало Дочев си помислил, че го канят за водещ на рубрика. Явява се на предварителен кастинг и не може да повярва, че са го одобрили за мястото на Сашо Кадиев. Петър казва, че все още се опитва да свикне с новата си роля, но се надява скоро да се отпусне и да скъси дистанцията със зрителите.

 

„Чрез актьорството мога да се скрия зад чужди думи, зад образ. Тук трябва да се разголя и да съм максимално честен в изказа и мислите си. В телевизията ми е най-некомфортно, но аз обичам предизвикателствата”, споделя водещият за работата си в „Преди обед".

 

Дочев започва да се занимава с актьорско майсторство съвсем случайно. Като ученик се увлича по девойка, която пее в хор. Записва се на пеене само за да я впечатли. Впоследствие с приятелите му правят аматьорски театър, а учителките му по музика го свързват с поета и режисьор Симеон Димитров. Покрай срещите си с него Петър взима категоричното решение, че иска да учи в НАТФИЗ. Родителите му го подкрепят, а в академията го приемат от раз.

 

По време на първата година от следването си Дочев преживява тежка криза. Негови познати му предлагат да се захване със страничен бизнес и той започва да се разсейва, да неглижира обучението си. Тогава проф. Атанас Атанасов му оставя оценка тройка и го съветва в скоро време да реши дали иска наистина да се занимава с тази професия.

„За щастие, не се отказах и се видяхме през септември. Най-ценната ми година в НАТФИЗ беше втората. Тогава се запознах и с моя ментор Тодор Димитров. Бяха го поканили за асистент. Завърза се приятелство помежду ни, което продължава и до днес”, връща лентата на спомените актьорът.

 

Петър винаги е имал нюх за бизнес дела, макар че основната му работа е с артистична насоченост. В разгара на пандемията той инвестира в акции, които по това време са обезценени, но само след 6 месеца стойността им скача драстично

„Излязох от пазара и си осигурих средства за няколко години напред, за да съм спокоен и да не приемам предложения на всяка цена”, доволен е заместникът на Сашо Кадиев. Той не уточнява сумата, но най-вероятно става въпрос за над 100 000 евро.

 

Преди известно време новият екранен партньор на Деси Стоянова се освобождава от егото си. Казва, че сега не е суетен и не се чуди непрекъснато как изглежда отстрани. Въпреки скромността му обаче мнозина го определят като новия секс символ. За този образ допринасят и еротичните му снимки с колежката му Койна Русева от миналата есен.

 

Тогава Петър и 53-годишната актриса стават рекламни лица на моден бранд, а идеята за разкрепостената фотосесия е на създателя на дрехите Едис Пала. „Моята муза е Койна Русева. Ако трябва с три думи да я опиша, те ще са: интелект, провокация, сила", коментира младият дизайнер.

Всъщност ролята на Дочев в кампанията следва да е само поддържаща. Акцентът би трябвало да пада върху колежката му, но случва обратното.

 

Що се отнася до любовния живот на артиста, той не крие, че е обвързан с Ирмена Чичикова, която е с 8 години по-възрастна от него, но това не пречи на отношенията им. Чаровната брюнетка е известна с участията си във филмите „Вездесъщият”, „Виктория, „Доза щастие”, както и в много театрални постановки. Именно на сцената се запознава с Петър – участват заедно в представлението „Дъх“.

„Тодор Димитров ни е режисьор. Година по-рано той ни запозна на прозорците пред НАТФИЗ, а сега си имаме спектакъл тримата”, разказва Дочев. И допълва, че с любимата му си дават свобода, не са обсебващи. Смята, че това е много важно за една пълноценна връзка.

 

Говори се, че Дочев е ухажвал хубавата актриса цели две години, докато я спечели. Преди това тя е имала 13-годишна връзка със Стефан Щерев, който води сутрешното предаване по БНТ „100% будни”. Според слуховете Петър е отмъкнал Ирмена под носа на колегата си, но младият актьор се кълне, че няма общо с раздялата им.

 

Водещият на Преди обед „Петър Дочев“ натрупал богатство по време на пандемията

 

Стефан не крие, че все още изпитва симпатии към бившата си приятелка, макар че отдавна не са заедно. Последната им обща публична изява е отпреди две години в предаването „Черешката на тортата“. Водещият на „100% будни“ казва, че уважава някогашната си любима, но с романтичните им отношения е свършено.

 

Ирмена и Петър обичат да пътуват заедно по света и у нас, но понякога го правят и отделно, защото се стремят да си дават свобода. „По-често пътувам сам, а понякога и с непознати хора. Ако не мога да пътувам физически, го правя мисловно. Когато бях в Ню Йорк, първите няколко дни прекарах с приятел. Той беше удивен как в Манхатън знаех какво къде се намира. Дадох си сметка, че съм прочел 4-5 романа и винаги съм отварял интернет да си визуализирам обстановката”, разказвал е Дочев.

 

Най-силното му преживяване е на водопада Игуасу, който успява да види и от аржентинската, и от бразилската страна. Тогава очите му се просълзяват пред мощта на природата. Актьорът вярва, че точно заради такива моменти си заслужава да се пътува по-често и да се опознава светът.

Източник: Уикенд