Първородната внучка на Васил Божков е сред звездните първолаци на 2о20-та година

Първородната внучка на укриващия се в Дубай олигарх с 19 обвинения Васил Божков е сред звездните първокласници на 2020-та година. Тръгването й на училище обаче беше опазено в тайна от семейството на милиардера, а малката Мая посещавала учебните занятия в компанията на солидна охрана, пише "Ретро". Майки от частното училище, където внучката на Божков била записана, коментират, че момиченцето пристигало на училище с личен шофьор и гардове, които бдели над нейната сигурност. Понякога в джипа се возела и гордата майка Ива, която изпращала детето си с целувка пред двора на школото. Дъщерята на Стефан Софиянски и мъжът й Антон неслучайно избрали да запишат наследничката си не в държавно, а в частно училище, защото им се струвало по-сигурно, а и искали най-доброто образование за своето дете.

Такса

Средствата не били от значение, макар една учебна година в известните частни школа в столицата да коства между 15 и 20 хиляди лева - сума, непосилна за обикновения и отруден български родител.

Първородна внучка

Мая е първородната внучка на Васил Божков, която се появи на бял свят през 2013-та година. Тя вече бе зачената, когато майка й Ива и баща й Антон се ожениха на пищна сватбена церемония в Шератон, на която пя лично Лили Иванова, а ресторантът се охраняваше от десетки гардове. Момиченцето носи името на първата съпруга на олигарха и майка на сина му Антон, която живее предимно в Лондон и се прибира у нас само за да е край внучетата си.

Внук

Божков е дядо и на внук Васил, който се роди през август 2015-та година. Васил Божков-младши обаче одрал кожата на дядо си по майчина линия и страшно приличал на бившия столичен кмет Стефан Софиянски, доверяват близки до двете фамилии. [caption id="attachment_646728" align="aligncenter" width="295"]Внучката на Васил Божков ходи на училище с охрана сн. hotarena.net Внучката на Васил Божков ходи на училище с охрана сн. hotarena.net[/caption] Преди месец се заговори, че Ива вероятно е в очакване на трето бебе и именно заради това е напуснала репортерската си позиция в Нова телевизия. До момента обаче новината не е потвърдена. А и като се има предвид градоносният облак, надвиснал над семейството й, едва ли моментът е най-подходящ за бременност; период, в който в живота на майката не трябва да има стрес и проблеми, предават от hotarena.net.