Владо Пенев няма право да се появява в други медии, освен в Нова тв

Нова телевизия е наложила пълна забрана на актьора Владо Пенев да се появява в конкурентни медии, научи "Уикенд". Заради това ограничение звездата от сериала "Откраднат живот" върза жестока тенекия на колежката си Диана Любенова в Би Ти Ви и на практика си затвори вратите към все още най-популярния тв канал у нас.

Скандал

Луд скандал е избухнал преди дни в Нова заради гостуване на Владо Пенев в Би Ти Ви, което актьорът обещал, без да поиска разрешение. Той приел покана от предаването "Тази неделя", в което щял да разказва за най-новата си премиера - "Завръщане у дома" от Харолд Пинтър в Малък градски театър "Зад канала".

Анонс

Би Ти Ви многократно излъчи анонс за гостуването на Пенев. Но в крайна сметка звездата така и не влезе в студиото. Гост на водещата Диана Любенова бе само режисьорът на представлението Явор Гърдев. Домакинята спомена, че е очаквала и Владо, но така и не получи отговор защо той не е спазил уговорката си.

Намеса

Оказва се, че причината за неочакваното отсъствие на актьора, който е и бивш министър на културата, е намеса в последния момент на страна на Нова телевизия. Този сезон Пенев е знаково лице на канала, защото участва в цели две от ключовите му продукции - сериалът "Откраднат живот" и шоуто "Маскираният певец".

Забрана

По този начин цели четири вечери седмично белобрадият актьор се появява в ефира на Нова в най-гледаното време. На хората в отдела по маркетинг им се сторило меко казано нередно емблематично лице на телевизията вечерта в събота да е панелист в "Маскираният певец", а на сутринта в неделя да дава интервю в Би Ти Ви. Говори се, че са забранили да Владо да се появява при конкуренцията буквално в последния момент.

Заплаха от неустойки

Разговорът не бил никак приятен и се наложило дори да се прибегне до заплаха от неустойки, които актьорът трябвало да плати, ако даде интервю в Би Ти Ви. В крайна сметка той предпочел да се отрече от даденото пред Диана Любенова обещание, вместо да плаща глоби.

Забранени гости

Според слуховете, продуцентите в Би Ти Ви му били толкова ядосани за скроения в последния момент номер, че го включили в списъка на забранените гости - които никой в телевизията няма право да кани до второ нареждане. От Нова по принцип не са чак толкова ревниви към актьорите, които участват в продукции на телевизията. Звезди като Калин Врачански, Герасим Георгиев-Геро, Марта Вачкова, та дори и Васил Василев-Зуека никога не са имали проблеми с гостувания в конкурентни канали.

Различно отношение

Напоследък прави впечатление дори, че много от актьорите, които участват в "Откраднат живот", се изреждат и в "Шоуто на Николаос Цитиридис". Към Владо Пенев обаче отношението било по-различно заради мястото му в панела на "Маскираният певец" - най-гледаното шоу на телевизията. То автоматично превръща актьора в едно от най-важните лица в Нова. [caption id="attachment_645390" align="aligncenter" width="300"]Владо Пенев си навлече гнева на Нова тв сн. hotarena.net Владо Пенев си навлече гнева на Нова тв сн. hotarena.net[/caption] В същото време Пенев продължава да озвучава различни предавания в Българската национална телевизия. Това обаче не било проблем за Нова, тъй като, лицето му не се появява в ефир, а се чува само гласът му, предават от hotarena.net.