Актьорът Владо Карамазов се похвали лично, че се е сдушил със сливенските роми. Той дори показа снимки от ветровития град, твърдейки, че се чувства превъзходно в компанията на мургавите братя. Той не само си е направил множество снимки с тях, а бил и на фризьор, от когото останал изключително доволен.

 

Владо Карамазов остана възхитен от циганите в Сливен

Карамазов сподели в социалната мрежа част от преживяванията си и показа снимки с музикантите от популярния оркестър „Карандила“ в ромския квартал „Надежда“, отбелязвайки, че е прекарал „невероятен ден“.

Нещо повече – отбелязва за фризьора от махалата, че цял ден ходил с прическа, която дори не помръднала.

 

Домакини на актьора били пастори от квартала. Посочва, че е изкарал два страхотни дни в Сливен и допълва, че тези хора имат доста важна роля, тъй като те са връзката с малцинствата в града. Като медиатори и пастори, те знаят всичко случващо се и правят опити да помагат на децата от ромските махали. Категорични са, че там е пълно с много талантливи деца, на които обаче, ако никой не подаде ръка, ще тръгнат по лошия път.

 

В заключение Владо Карамазов посочва, че оценява хората по качествата им и по делата им, а не по това кой какъв е и в какво вярва. В края на поста си не пропуска да благодари и на Любомир Иванов и Юри Георгиев, че му помогнали да разшири мирогледа си.

Източник: Уикенд