Училищни трепети тресат БГ елита

Наследниците на БГ елита несъмнено се открояваха на първия учебен ден.

Децата на десетки политици, депутати, шоузвезди и бизнесмени изживяват незабравим първи учебен ден. Част от децата на БГ елита прекрачват за пръв път училищния праг. По стара традиция амбициозните родители, които имат добри финансови възможности избират по-елитни учебни заведения за своите отрочета. По традиция Националният учебен комплекс по култура (НУКК) в Горна баня, който е по-известен като Италианският лицей приема днес ново попълнение деца на знаменитости.

[caption id="attachment_422270" align="alignright" width="300"]Училищни трепети тресат БГ елита Училищни трепети тресат БГ елита[/caption]

Сред БГ елита, вълнуващ се от първите училищни трепети на рожбите си, бяха журналистическото семейство Крум и Мая Савови. Те попълниха цели две свободни места в Италианския лицей с близнаците си. Новинарката от bTV Мариана Векилска и съпругът й – радиоводещият Симеон Колев видимо бяха по-развълнувани от детето си. Симеон Колев бе като бомба от емоции. Той не се сдържа и разцелува по бузите Крум Савов при срещата им в двора на лицея. Двете журналистически семейства изгледаха заедно церемонията по повод първия учебен ден и не пропуснаха да одумат надълго и нашироко наследниците на останалата част от БГ елита.

Сред развълнуваните родители бе и социалистът Янаки Стоилов, чиято дъщеря също е възпитаник на Италианския лицей. Политикът изгледа церемонията по откриването на новата учебна година в компанията на Илияна Беновска, която изпълняваше служебните си задължения, препитвайки ВИП родителите. Сред БГ елита, изпращащ развълнувано отрочетата си на училище бе и маестрото от „Ку-ку бенд” Евгени Димитров. Той и съпругата му за поредна година придружават сина си на първия учебен ден в скъпарското училище.

Сред децата на БГ елита, които са възпитаници на Италианския лицей могат да бъдат забелязани наследниците на Ирен Онтева и Христо Сираков, Тодор Славков, Ани Салич, Жоро Илиев и вдовицата му Мая, Наталия Симеонова, Гергана Грънчарова и още много други. В италианския лицей се обучават децата на БГ елита още от времето на Людмила Живкова. Именно този факт дава повод в училището често да се шегуват, че поне едно от хлапетата от поредния випуск ще е най-малко редови министър или пък бъдещ премиер, пише pik.bg.

bg_elita slavkov stoilov vekilska kolev savov _ART4189